ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΥΣΤΟΣΥΝΙΖΑΤΕΡ... Πολιτικό σχόλιο του αναγνώστη μας AVAX 19+5

429 Views
ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΥΣΤΟΣΥΝΙΖΑΤΕΡ... Πολιτικό σχόλιο του αναγνώστη μας  AVAX 19+5 ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΥΣΤΟΣΥΝΙΖΑΤΕΡ... Πολιτικό σχόλιο του αναγνώστη μας AVAX 19+5

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΥΣΤΟΣΥΝΙΖΑΤΕΡ...

Πολιτικό σχόλιο του αναγνώστη μας  AVAX 19+5

Ψήφος ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΙΖΑΤΕΡ* και παρακαταθήκη ΑΝΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ στο μανίκι.
Σενάριο πολιτικής φαντασίας.
 
            Από τον εαυτό της ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης η συγκυβέρνηση .Θα την λάβει, όπως μας διαβεβαίωσε ο γλαφυρός Γιακουμάντος. Είναι μαντρωμένοι λέει οι κυβερνητικοί βολευτές μια γροθιά. Αφού είναι έτσι και είναι, προς τι αυτή η κίνηση, πού στοχεύει; Ας το δούμε. Σε ανύποπτο χρόνο οι διάφοροι ανεξάρτητοποιημένοι βολευτές, κυρίως των ΑΝΕΛ αλλά και από ΔΗΜΑΡ και άλλους χώρους, έκαναν μαντικλείδικες τοποθετήσεις για τις προθέσεις τους ως προς την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
          Χαζοί είναι; Αν προκληθούν εκλογές ποιος από αυτούς θα επανεκλεγεί;
Έτσι ευελπιστούν να κερδίσουν εξουσιαστικό χρόνο, με όλα τα οφέλη που
απορρέουν ,αλλά και την εμπιστοσύνη και εύνοια των μεγαλοπολιτικών και
άλλων εργολάβων εξουσίας. Η λαϊκή βούληση θυσιάζεται στο βωμό της ατομικής βόλεψης πρόσκαιρα.
           Όμως αργά η γρήγορα εκλογές θα γίνουν. Εκτός εάν δε γίνουν συνταγματικά αλλά συνταγματαρχικά με κοινοβουλευτικό μανδύα, με πρόσχημα "κράτος εκτάκτου ανάγκης",  την οικονομία, τις αγορές και ότι άλλο σκαρφιστούν.
           Η ιστορία όμως δεν μπορεί να διαγραφεί. Στο πολιτικό μητρώο του καθενός θα χρεωθούν τα λάθη και τα πεπραγμένα αυτών που θα στηρίξει.
          Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση ζητάει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να δώσει το άλλοθι στους προπρόθυμους ανεξάρτητους, στο όνομα  της σταθερότητας του τόπου, να συνδράμουν με τη ψήφο τους στην εκλογή Προέδρου και να πλασαριστούν ως σταθεροποιητές.
          Τέτοιες ευκαιρίες αναρρίχησης σε ορντινάτσες  της πολιτικής, είναι σπάνιες και το γνωρίζουν.Τα παλαιότερα και νεότερα ιστορικά ντοκουμέντα βρίθουν από μεταγραφές προθύμων,  από αρχιθεσμικούς μέχρι TOP ΚΑΠΙ και βάλε.
 
*ΕΜΠΥΣΤΟΣΥΝΙΖΑΤΕΡ: αναφορά στο βουλκανιζατέρ που μπαλώνει κα συντηρεί φθαρμένο λάστιχο. Μεταφορικά αυτό. Κυριολεκτικά, μπάλωμα και μετάγγιση
νέου γιαλατζή δημοκρατικού αίματος στο συνσύστημα για την αναπαραγωγή του, καθότι στείρο και παραφθαρμένο σαν λάστιχο κλαταρισμένο

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: αναγνώστεςσχόλιαστήλη

Αρθρογραφος

Αναγνώστης – reporter
Αναγνώστης – reporter
Δημιουργήσαμε μια στήλη αναγνωστών και δημοσιεύουμε χωρίς περικοπές οτιδήποτε σε αφορά και θέλεις να το μοιραστείς δημόσια με όλους τους υπόλοιπους αναγνώστες μας Πως; Στέλνεις το κείμενο σου έως 600 λέξεις μαζί με μια φωτογραφία από το θέμα σου, ένα τίτλο και τα στοιχεία σου και θα το δεις δημοσιευμένο στην «Κ» ΑΜΕΣΩΣ. Στο μειλ kulturosupa@yahoo.gr και θέμα «Αναγνώστης – Αρθρογράφος».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
με 0 Σχόλια 2160 Views

H Ομάδα Σημείο Μηδέν συνεχίζει την έρευνά της στα θεμελιώδη κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας παρουσιάζοντας αυτή τη φορά τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή