Με ονόμασαν Ελπίδα και μου είπαν πως θα πορεύομαι πλάι στον κάθε άνθρωπο και πως θα πεθαίνω πάντα τελευταία.

777 Views
Με ονόμασαν Ελπίδα και μου είπαν πως θα πορεύομαι πλάι στον κάθε άνθρωπο και πως θα πεθαίνω πάντα τελευταία. Με ονόμασαν Ελπίδα και μου είπαν πως θα πορεύομαι πλάι στον κάθε άνθρωπο και πως θα πεθαίνω πάντα τελευταία.

Με ονόμασαν Ελπίδα και μου είπαν πως θα πορεύομαι πλάι στον κάθε άνθρωπο και πως θα πεθαίνω πάντα τελευταία.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΝΕ - ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Γεννήθηκα μια ήρεμη χαραυγή, σε ένα τόπο, περίπου σαν αυτόν εδώ. Μητέρα μου η Γη και πατέρας μου ο Ουρανός. Είχα ένα χρώμα ιδιαίτερο. Διαφορετικό για τον καθένα που με κρατούσε στα χέρια του. Μου φαίνεται πως μ΄ αγαπούσαν οι άνθρωποι! Με κάποιο τρόπο τους έδινα χρόνο και αυτοπεποίθηση. Στο τέλος πάντα τα κατάφερναν. Δεν ξέρω πώς, δεν ξέρω γιατί, αλλά κάτι κάλο γινόταν στο τέλος. Στην αρχή, σπάνια επικαλούνταν τις μαγικές αυτές δυνάμεις μου. Όσο περνούσε ο καιρός όμως με φώναζαν όλο και πιο συχνά μέχρι που έφτασα να υπάρχω σε κάθε σπίτι. Οι άνθρωποι μ΄ αγκάλιασαν γιατί τους έδινα δύναμη να κάνουν πράγματα. Να πετύχουν αυτά που είχαν στο μυαλό τους. Έτσι έλεγαν τουλάχιστον. Άλλα εγώ ξέρω πως το μόνο που έκανα ήταν να υπάρχω απλά ανάμεσα τους.
.
Αργότερα κατάλαβα τι πραγματικά συμβαίνει. Λειτουργούσα κάπως σαν καθρέπτης γι΄ αυτούς. Έβλεπαν μέσα μου τις προσδοκίες τους να ζωντανεύουν. Τα όνειρά τους να υλοποιούνται. Τοποθετούσαν τον εαυτό τους εκεί ακριβώς που ήθελαν να είναι. Και, αλήθεια σας λέω, είδα φοβερά πράγματα να συμβαίνουν! Ο άνθρωπος άρχισε να ανακαλύπτει την δύναμή του μέσα από μένα! Κι αυτό πολύ μου άρεσε! Τότε κατάλαβα πόσο σημαντική είμαι. Αντιπροσώπευα την θέληση κάθε ανθρώπου. Τη θέληση για ζωή, για ευτυχία, για επιτυχία. Με ονόμασαν Ελπίδα και μου είπαν πως θα πορεύομαι πλάι στον κάθε άνθρωπο και πως θα πεθαίνω πάντα τελευταία. Σηματοδοτώντας έτσι και το τέλος κάθε ανθρώπου.
.
Όμως, όσο περνούσαν τα χρόνια και η εποχές εναλλασσόταν μεταξύ τους, τα πράγματα άλλαξαν. Εγώ συνέχισαν να κρατώ το χέρι του ανθρώπου, να είμαι δίπλα του. Αυτός όμως έχασε την λάμψη του. Συνέχιζε να μου κρατά το χέρι άλλα δεν με κοιτούσε πια στα μάτια. Σαν να δείλιαζε. Με φώναζε συνέχεια. Άκουγα το όνομά μου πολλές φορές την ημέρα, αλλά μόνο το άκουγα. Δεν γινόταν πια τίποτε. Τίποτε καλό, όπως παλιά. Πίστευα πως έφταιγα. Προσπάθησα να επαναφέρω την σπίθα στα μάτια του, του φώναζα πως μπορεί να τα καταφέρει , πως όλα είναι δυνατά, ότι έχει την δύναμη να φτάσει στο τέλος! Δεν κατάφερα τίποτε..

Ο άνθρωπος συνεχίζει να λέει «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Θα προσπαθήσουμε..» και φεύγει πριν τελειώσει τη φράση του. «Ελπίζω πως θα τα καταφέρω..» και ξαπλώνει στον καναπέ του. Δεν γίνεται πια τίποτε. Απελπίστηκα κυριολεκτικά. Κανείς δεν θέλει να κάνει πράγματα πια. Κανείς δεν οραματίζεται. Φωνάζουν το όνομά μου επειδή αυτό έμαθαν να κάνουν. Αλλά η ουσία της γέννησής μου έχει χαθεί στα βάθη των καιρών. Ο άνθρωπος δεν θέλει να ανακαλύψει πια τη δύναμη που κρύβει μέσα του. Βολεύεται στον καναπέ και με φωνάζει να του λύσω τα προβλήματα. Εγώ δεν ξέρω να δίνω λύσεις όμως. Εγώ έχω μάθει να είμαι το κίνητρο. Απελπίζομαι. Βολεύομαι κι εγώ στον απέναντι καναπέ. Πρέπει να πεθάνω τελευταία. Σκέφτομαι μήπως αυτή τη φορά πάρω την πρωτοβουλία. Μάλλον θα το κάνω. Ούτως ή άλλος η άξια μου χάθηκε.

Τί νόημα έχει να υπάρχω μόνο;


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Αναγνώστης – reporter
Αναγνώστης – reporter
Δημιουργήσαμε μια στήλη αναγνωστών και δημοσιεύουμε χωρίς περικοπές οτιδήποτε σε αφορά και θέλεις να το μοιραστείς δημόσια με όλους τους υπόλοιπους αναγνώστες μας Πως; Στέλνεις το κείμενο σου έως 600 λέξεις μαζί με μια φωτογραφία από το θέμα σου, ένα τίτλο και τα στοιχεία σου και θα το δεις δημοσιευμένο στην «Κ» ΑΜΕΣΩΣ. Στο μειλ kulturosupa@yahoo.gr και θέμα «Αναγνώστης – Αρθρογράφος».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
με 0 Σχόλια 1385 Views
«Περσέας και Ανδρομέδα»:  Η πιο παραμυθένια ιστορία της Μυθολογίας μας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή