Εθνικές εκλογές 2015: Λέμε όχι στον φόβο. Άρθρο του Μιχάλη Σκολιανού, Δικηγόρου.

212 Views
Εθνικές εκλογές 2015: Λέμε όχι στον φόβο. Άρθρο του Μιχάλη Σκολιανού, Δικηγόρου. Εθνικές εκλογές 2015: Λέμε όχι στον φόβο. Άρθρο του Μιχάλη Σκολιανού, Δικηγόρου.

Εθνικές εκλογές 2015: Λέμε όχι στον φόβο. Άρθρο του Μιχάλη Σκολιανού, Δικηγόρου.

    Οι επικείμενες εθνικές εκλογές δίχως υπερβολή είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Τα διακυβεύματα είναι πολλά και εθνικής σημασίας. Από αυτές τις εκλογές κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η πορεία και το μέλλον της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. Κρίνεται αν η Ελλάδα συνεχίσει το δρόμο της λιτότητας, των βαθιά αντικοινωνικών και κατ’ επέκταση αντιδημοκρατικών μέτρων, της άγριας δηλαδή και σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που αντίκειται ευθέως στο σύνολο του κοινωνικού συμφέροντος ή αν η ελληνική κοινωνία δια της ψήφου της επιλέξει να έρθει σε ρήξη με τις πολιτικές που διατάραξαν, πρωτοφανώς για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα, την κοινωνική ισορροπία και σηματοδοτήσει μια νέα ιστορική εποχή όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι μια μοναδική, ιστορική ευκαιρία η ελληνική κοινωνία με τα «όπλα» που της προσφέρει η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τις εκλογές, να προτάξει ένα, νέο, πρωτόγνωρο και ρηξικέλευθο μοντέλο διακυβέρνησης και ασκούμενης πολιτικής για την ιστορική εμπειρία της Ευρώπης, αυτό της αριστεράς. Να γίνει η Ελλάδα το εφαλτήριο ιστορικών εξελίξεων για ολόκληρη την Ευρώπη και της ασκούμενης πολιτικής της.

 
 Σε αυτή την ιστορική ευκαιρία που δίδεται στον ελληνικό λαό, λόγω της βαθιάς κρίσης και των αδιεξόδων που έχει περιέλθει το νεοφιλελεύθερο σύστημα, η άλλη πλευρά το μόνο που έχει να αντιτάξει είναι ο φόβος. Ολόκληρη η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ δείχνει να είναι δομημένη και να βασίζεται αποκλειστικά στην κατασκεύή φόβου. Δεν θυμάμαι ξανά ένα κόμμα εξουσίας να στηρίζει την προεκλογική του καμπάνια αποκλειστικά στην απόπειρα αποδόμησης του αντιπάλου μέσω παντελώς άλογων επιχειρημάτων που απευθύνονται μόνο στο θυμικό του εκλογικού σώματος. Η ΝΔ σε όλη την προεκλογική περίοδο, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους να την προτιμήσουν με έλλογα επιχειρήματα και συγκεκριμένες προτάσεις, δηλαδή με ένα συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα, αλλά το μόνο που επιχειρεί να κάνει είναι μέσα από μια πρωτόγνωρη μέχρι το 2012 προπαγάνδα τρόμου να αποτρέψει τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.
Η προεκλογική της τακτική στοχεύει μόνο στο θυμικό μέρος του εκλογικού σώματος και όχι στο έλλογο. Είναι μια τακτική που δεν έχει τίποτα το θετικό να προτείνει για να πείσει τους ψηφοφόρους, είναι μια τακτική που απλά βασίζεται στην πρόκληση αρνητικών συναισθημάτων μέσω της ακατάσχετης κινδυνολογίας. Πολύτιμος αρωγός βέβαια σε αυτή την ενορχηστρωμένη προσπάθεια της ΝΔ να τρομοκρατήσει τον κόσμο για το ενδεχόμενο νίκης της αριστεράς είναι τα ΜΜΕ. Ως συγκοινωνούντα δοχεία με το πολιτικό κατεστημένο αγωνίζονται νυχθημερόν να καλλιεργήσουν και να εμπεδώσουν στη συνείδηση του μέσου ψηφοφόρου το αίσθημα φόβου για τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Στο χέρι μας όμως είναι, αυτή τη φορά κυριολεκτικά, να μην υποκύψουμε, όπως δυστυχώς συνέβη στις εκλογές του 2012, στο καθεστώς φόβου που προσπαθεί να δημιουργήσει η ΝΔ και τα ΜΜΕ-που θυμίζει πρακτική άλλων καθεστώτων όχι δημοκρατικών-και να προτάξουμε τον λόγο μας έναντι του θυμικού μας αντιλαμβανόμενοι νηφάλια πιο είναι το πραγματικό συμφέρον μας.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Σκολιανός Μιχάλης
Σκολιανός Μιχάλης
Απόφοιτος Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία του Δικαίου. Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. στην Κοινωνιολογία του Δικαίου. e-mail επικοινωνίας: mihalisskolianos@hotmail.com Κάθε 2 & 22 του μηνός στοKulturosupa.gr.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Για δυνατή ανάγνωση... «Η γη της σκιάς» της Βικτόριας Κόστοβα. Διαβάσαμε & σχολιάζουμε.
Για δυνατή ανάγνωση... «Η γη της σκιάς» της Βικτόριας Κόστοβα. Διαβάσαμε & σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 427 Views
Ημέρα καραντίνας Νο 7.982…. είμαστε σπίτι; Περιορισμένοι; Εγκλωβισμένοι; Βαριόμαστε και δεν έχουμε τι να κάνουμε; Έχουμε καταντήσει την κουζίνα δεύτερο υπνοδωμάτιο; Η λύση είναι εύκολη! Ένα καλό βιβλίο! Μια δυνατή πλοκή με γενναία έκταση μπορεί να κρατήσει συντροφιά και να μας αποφορτίσει από τον σουρεαλισμό που ζούμε.. Διάβασε και σχολιάζει η Μαριάννα Μπουρουτζή.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή