ΕΥΤΥΧΗΣΤΕ!!! Προσπαθήστε να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι κάθε μέρα. Το οφείλετε στον εαυτό σας. Γράφει η Ζωή Οικονόμου.

1068 Views
ΕΥΤΥΧΗΣΤΕ!!! Προσπαθήστε να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι κάθε μέρα. Το οφείλετε στον εαυτό σας. Γράφει η Ζωή Οικονόμου. ΕΥΤΥΧΗΣΤΕ!!! Προσπαθήστε να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι κάθε μέρα. Το οφείλετε στον εαυτό σας. Γράφει η Ζωή Οικονόμου.

ΕΥΤΥΧΗΣΤΕ!!! Προσπαθήστε να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι κάθε μέρα. Το οφείλετε στον εαυτό σας. Γράφει η Ζωή Οικονόμου.
‘’Η ευτυχία δεν εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες αλλά από το πώς τους βλέπουμε’’
Λέων Τολστόι
Kulturosupakia μου θα μιλήσουμε και πάλι για την ΕΥΤΥΧΙΑ!!! Στις 20 Μαρτίου εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας που καθιερώθηκε τον Ιούλιο του 2012 από τον Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. 
Αναγνωστόπουλα μου θα σας προτρέψω να προσπαθείτε να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι κάθε μέρα.
Οφείλεις στον εαυτό σου να προσπαθείς κάθε μέρα να αγγίξεις την ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ γλυκό μου.
Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη διεθνή μελέτη για την ευτυχία (World's Happiness Report) που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Earth του Πανεπιστημίου Κολούμπια, σε σύνολο 150 χωρών από όλο τον κόσμο και ολοκληρώθηκε μέσα στο 2012, η Ελλάδα βρίσκεται στην 70η θέση.
Η οικονομική κρίση έχει μετατρέψει τους ‘Ελληνες σε έναν από τους πιο δυστυχισμένους λαούς της Ευρώπης ενώ ακολουθούν οι Ιταλοί, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι. 
Η έρευνα μας πληροφορεί πως στις πρώτες θέσεις των πιο ευτυχισμένων λαών βρίσκονται οι βόρειες χώρες της Ευρώπης ( Δανία, Νορβηγία, Ελβετία, Ολλανδία), ενώ στις τελευταίες είναι οι λαοί της Αφρικής( Σιέρα Λεόνε, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Μπενίν, Δημοκρατία του Τόγκου).
Πρέπει σας επισημάνω πως στις ευτυχισμένες χώρες φαίνεται πως το προσδόκιμο ζωής είναι 28 χρόνια περισσότερο. Επιπλέον, η αίσθηση ελευθερίας καθώς και η έλλειψη της διαφθοράς τόσο στον πολιτικό όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο εντείνουν την ευτυχία των ανθρώπων. Τέλος διαπιστώθηκε ότι το μέσο μηνιαίο εισόδημα είναι κατά 40% υψηλότερο στις πιο ευτυχισμένες χώρες.
Ακρογωνιαίος λίθος της ευτυχίας σύμφωνα με άλλες έρευνες φαίνεται πως είναι ο χρόνος που περνάμε με τους φίλους και την οικογένεια μας.
Ο D. Gilbert, αναφέρει : «είμαστε χαρούμενοι με την οικογένεια και με τους φίλους… όλα τα άλλα πράγματα που νομίζουμε ότι μας κάνουν ευτυχισμένους, είναι στην πραγματικότητα τρόποι για να ‘έχουμε’ περισσότερο χρόνο με οικογένεια και φίλους».
Ο G. Vaillant που έκανε έρευνα σε 268, 72-χρονους άντρες, απάντησε ότι το πιο σημαντικό απ’ όλα του τα ευρήματα ήταν ότι  «το μόνο πραγματικά σημαντικό στη ζωή είναι οι σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους». Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας του British Household Panel Survey, σύμφωνα με την οποία, αν μπορούσαμε να υπολογίσουμε σε χρηματικό ποσό το «όφελος» και την ευχαρίστηση που παίρνουμε μέσα από τις κοινωνικές συναναστροφές, αυτό θα ανέρχονταν σε £85,000 ετησίως.
Αντίθετα οι (αυξητικές) αλλαγές στο εισόδημα «αγοράζουν» πολύ λίγη ευτυχία. Ενδιαφέρουσα ήταν επίσης η έρευνα του Terman στην οποία ερεύνησε κατά πόσο εκείνοι που είχαν «δικούς» τους ανθρώπους για υποστήριξη, θα ζούσαν περισσότερο. Τα αποτελέσματα τον διέψευσαν : περισσότερο ζούσαν όσοι υποστήριζαν, φρόντιζαν και βοηθούσαν τους φίλους και γείτονές τους.
Kulturosupaki μου πέρασε όσο περισσότερο χρόνο μπορείς με τους ανθρώπους της ζωής σου.. Δείξε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη σου και νιώσε ευτυχισμένος..
Η έκφραση της αγάπης και της ευγνωμοσύνης σου μπορεί να σε κάνει ακαριαία ευτυχισμένο.
Προκειμένου να σε πείσω θα σου δείξω το πείραμα που ακολουθεί στο παρακάτω video.
Ο Αριστοτέλης στο έργο του «Πολιτικά» υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος είναι από τη φύση του κοινωνικό ον. Με άλλα λόγια η πόλη δεν δημιουργήθηκε από την ανάγκη της επιβίωσης απέναντι στα θηρία, δεν είναι δηλαδή μια  σύμβαση, όπως πιστεύει ο Πρωταγόρας, αλλά η εκπλήρωση της φυσικής επιταγής καθώς ο άνθρωπος αδυνατεί να νιώσει συναισθηματική πληρότητα μακριά από τους άλλους ανθρώπους.
Ο Αριστοτέλη λοιπόν υποστηρίζει πως η ευτυχία του ανθρώπου κρίνεται στη σχέση του με τους συνανθρώπους του. Για το λόγο αυτό η ανθρώπινη ευτυχία επιτυγχάνεται πιο εύκολα μέσα σε οργανωμένες κοινωνικές δομές, την οικογένεια και την κοινότητα. Και μπορεί να επιτευχθεί πλήρως στην ανώτερη από αυτές, την Πόλη ή Πολιτεία. Οι κοινωνικές δομές αποτελούν το μέσο για να αποκτήσει ο άνθρωπος σοφία και αρετή και έτσι να έχει άριστη ζωή. Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη μόνο ο ενάρετος βίος στο πλαίσιο της πολιτικής ζωής θα οδηγήσει τον άνθρωπο στην Ευδαιμονία.
Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε, δείτε τα πράγματα αλλιώς και δώστε σημασία στους συνανθρώπους σας!!!!!
Η δική σας
Ζωούλα

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή