Βρώμικα παιχνίδια (ξανά)… ΚΑΙ με τον Έμπολα; Από τη γεωπόνο Πίτσα Στασινοπούλου –«ΟΙΚΟ…νική Πραγματικότητα».

469 Views
Βρώμικα παιχνίδια (ξανά)… ΚΑΙ με τον Έμπολα; Από τη γεωπόνο Πίτσα Στασινοπούλου –«ΟΙΚΟ…νική Πραγματικότητα». Βρώμικα παιχνίδια (ξανά)… ΚΑΙ με τον Έμπολα; Από τη γεωπόνο Πίτσα Στασινοπούλου –«ΟΙΚΟ…νική Πραγματικότητα».

Βρώμικα παιχνίδια (ξανά)… ΚΑΙ με τον Έμπολα; Από τη γεωπόνο Πίτσα Στασινοπούλου –«ΟΙΚΟ…νική Πραγματικότητα».

      Πώς να αγγίξεις το θέμα χωρίς να καείς και να το κάψεις; Πώς να δώσεις με λόγια, πύρινες σκέψεις που σε κατατρώνε; Ξέρεις κάτι φίλε μου; Έχω καταλήξει, ότι από όλες τις «πληγές του κόσμου», από όλες τις συμφορές που καραδοκούν στο διάβα μου, για μένα η μοιραία θα είναι η «νοητική ασφυξία». Ότι κάποια μέρα, σε ανύποπτο χρόνο, το εναπομείναν λιγοστό οξυγόνο του εγκεφάλου θα εξανεμισθεί και το περιεχόμενο του κρανίου θα ακολουθήσει την «οδόν της απωλείας» με ένα στοιχειωμένο, τεράστιο «γιατί» να αιωρείται μέχρι την ύστατη ώρα. Θα καταλάβεις παρακάτω... Δεν είναι τυχαίος ο μακάβριος συνειρμός, όταν έχεις να κάνεις με έναν θανατηφόρο ιό, τον ιό Έμπολα, που τελευταία κυριαρχεί στην παγκόσμια επικαιρότητα με τόνους από όλο το φάσμα της τραγικότητας αλλά και του τρόμου…
      Ξεχνώντας για λίγο τις προσφιλείς υστερίες των ΜΜΕ, την διαστροφική τρομολαγνεία και τον ενσυνείδητο (εκ)βιασμό του θυμικού, ας δούμε το θέμα και τα στοιχεία του ψύχραιμα. Όχι μόνο με βάση την κατευθυνόμενη πληροφόρηση που «επιτρέπουν» να φθάνει ως εμάς, αλλά με βάση τη σφαιρική που αναζητά όποιος πραγματικά αγωνιά για την ΑΛΗΘΕΙΑ. Και νιώθει, στη υγιή γωνιά του μυαλού του –που ακόμα… οξυγονώνεται - «κάτι» να κλωτσάει υποσυνείδητα, κι ας μην έχει την ειδική γνώση να το κατονομάσει. Κι ας του λείπουν τα εργαλεία να το διαχειριστεί. Φτάνει που ενστικτωδώς το ΝΙΩΘΕΙ! Και το πρωτογενές ένστικτο, όσο βαθειά αλλοτρίωση κι αν υποστεί το υποκείμενο, με έναν τρόπο αξιοθαύμαστο, βρίσκει πάντα μια «κερκόπορτα» έστω μισάνοιχτη να περάσει και να δώσει σήμα. Ένα σήμα αλάνθαστο, αρκεί το υποκείμενο να μπορεί να διαβάσει τον μυστικό του κώδικα…
      Ποιος είναι ο Έμπολα λοιπόν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση; «Η νόσος από τον ιό Έμπολα, αποκαλούμενη και αιμορραγικός πυρετός είναι μια σπάνια και συχνά θανατηφόρα ασθένεια που προσβάλλει ανθρώπους και πρωτεύοντα θηλαστικά (πίθηκοι, γορίλες) και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1976 στο Κονγκό. Η ακριβής προέλευση του ιού είναι άγνωστη, όμως με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ασθένεια μεταδίδεται από τα ζώα, ενώ από άτομο σε άτομο μπορεί να μεταδοθεί μέσω της επαφής με σωματικά υγρά, αίμα και ιστούς ή μολυσμένες βελόνες.  Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν τεκμηριωθεί εργαστηριακώς 4000 κρούσματα του πυρετού Έμπολα από το 1976 μέχρι σήμερα και εξ αυτών 1.548 είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο (CDC, Ιούλιος 2014). Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν: • πυρετό • πονοκέφαλο • πονόλαιμο, βήχα • πόνο στις αρθρώσεις και στους μύες  • ναυτία και έμετο • διάρροια • δύσπνοια • εξανθήματα • εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία,  ενώ δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία για τη νόσο, παρά μόνο ανακούφιση των συμπτωμάτων με • οξυγονοθεραπεία • ενδοφλέβια υγρά • μεταγγίσεις αίματος • παυσίπονα. Δυστυχώς επειδή τα πρώτα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά του κοινού κρυολογήματος η διάγνωση καθυστερεί. Ο ιός έχει πλήξει τη Δυτική Αφρική και κυρίως τις χώρες Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Νιγηρία, ανεβάζοντας τελευταία «αλματωδώς» τον αριθμό των θυμάτων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.»
      Ας δούμε ΤΙ ακριβώς συμβαίνει σε πρώτο επίπεδο: Ένας ιός που έχει ανακαλυφθεί εδώ και 38 χρόνια (!) και έχει θερίσει κόσμο στην Αφρική, ΔΕΝ απασχόλησε ΚΑΝΕΝΑΝ ώστε να κινητοποιηθεί η έρευνα για την εξασφάλιση αντίδοτου, θεραπείας ή εμβολίου! Προφανώς οι φαρμακοβιομηχανίες δεν είχαν κανένα λόγο να επενδύσουν σε έρευνες και φάρμακα με προορισμό φτωχές χώρες που αδυνατούν να πληρώσουν, αφήνοντας τους ήδη εξαθλιωμένους πληθυσμούς να πεθαίνουν.  Θα μου πεις… τότε τί ρόλο παίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), αν όχι να υπερβαίνει τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών με κριτήρια ανθρωπιστικά; Να ενθαρρύνει και να χρηματοδοτεί αυτόνομα παρόμοιες έρευνες για το δημόσιο αγαθό της υγείας; Επειδή φίλε μου δεν σε θεωρώ… αφελή, προσπερνώ το ερώτημα ως καθαρά ρητορικό και προχωρώ.
      Τί είναι αυτό που άλλαξε τελευταία και σήμανε συναγερμό; Ο εντοπισμός κρουσμάτων – αν είναι δυνατόν! – στην «αμόλυντη» Δύση! Κάποια ελάχιστα περιστατικά σε ΗΠΑ και Ευρώπη, στάθηκαν ικανά να κηρύξει ο «ευαίσθητος» Π.Ο.Υ. την παγκόσμια κοινότητα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να εξαπολύσει τεράστια εκστρατεία τρομοκρατίας, να επιβάλλει μέτρα «υψίστης ασφαλείας» και βέβαια να ξεκινήσουν πάραυτα και «εν μια νυκτί» οι έρευνες για φάρμακο! Τα θύματα των 38 χρόνων στην Αφρική, απλά αποτελούσαν μια συνήθη «στατιστική» ρουτίνα μέσα στη πληθώρα των μαζικών θανάτων και αφορμή αμφιλεγόμενων «φιλανθρωπιών». Ποιος σκοτίστηκε για την Αφρική… η πολύτιμη Δύση «μας» μη πάθει κάτι! Θεωρώντας μέσα στην γελοιότητα της αφέλειας και της αλαζονείας τους, ότι είναι δυνατόν ποτέ, να «φυλακίσεις» έναν (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ…) ιό ή μικρόβιο μέσα σε σύνορα! Τώρα, πώς κρατήθηκε «φυλακισμένος» τόσα χρόνια ο συγκεκριμένος και μάλιστα ΧΩΡΙΣ «δρακόντεια» μέτρα, είναι ένα… άλυτο μυστήριο – λογική πρόκληση! Φαίνεται όμως ότι 38 χρόνια μετά(!),  ο ιός… δραπέτευσε κι έκανε την μέχρι τώρα αδιάφορη Δύση να παραληρεί…
      Πέρα όμως από το πρώτο επίπεδο υπάρχει και δεύτερο, πολύ χειρότερο της αδιαφορίας - αναλγησίας. Και είναι χειρότερο γιατί διαλύει την λογική του μέσου ανθρώπου και εξοντώνει την όποια πίστη του απέμεινε στην επιστήμη. Μιλώ για την έντονη φημολογία με σοβαρότατες ενδείξεις ότι πρόκειται για ακόμα μια ΑΠΑΤΗ, ανάλογη με τις πρόσφατες της «γρίπης των πτηνών», της «γρίπης των χοίρων», του «συνδρόμου των τρελών αγελάδων», ακόμη και αυτού του AIDS! Δημοσιεύματα σε έγκριτες εφημερίδες σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αναφέρουν είτε για «κατασκευασμένο» ιό ώστε να λειτουργήσει ως βιολογικό όπλο, είτε για «ανύπαρκτο» ώστε να τροφοδοτήσει τις φαρμακοβιομηχανίες με μπόλικα κέρδη μέσω της παραγωγής (δήθεν) εμβολίων και φαρμάκων, εξίσου «θανατηφόρων» παράλληλα. Όσοι τα ισχυρίζονται, πατούν πάνω σε «περίεργες» δημόσιες δηλώσεις σαν του ακροδεξιού Λε Πεν στη Γαλλία ότι «ο Έμπολα θα μπορούσε να λύσει την έκρηξη του παγκόσμιου πληθυσμού» ή σαν αυτές του Τεντ Τέρνερ και του Μπιλ Γκέιτζ που μίλησαν  δημόσια για αναγκαία μείωση του πληθυσμού κατά… 90% και ανακατανομή των πόρων, ενώ ήδη εμπλέκονται ως χρηματοδότες ερευνών σχετικών με τον Έμπολα.
      Υπάρχουν όμως και σοβαρότερες ενδείξεις. Κατ’ αρχήν η πρωτοφανής τρομοκράτηση της κοινής γνώμης δημιουργεί ήδη υποψίες, στα πρότυπα όσων λέγαμε για την «κλιματική αλλαγή» ή στα πρότυπα «πανδημιών» που προηγήθηκαν και αποδείχτηκε η απάτη τους με στόχο την εμπορία εμβολίων. Το γεγονός ότι «προβλέπουν» αύξηση των κρουσμάτων μέχρι 1,5 εκ. ασθενών μέχρι τον Ιανουάριο (!) (πώς; στατιστικά; είναι δυνατόν;) ή ότι «φοβούνται» μετάλλαξη του ιού που θα τον κάνει να μεταδίδεται και μέσω του αέρα (!)… λέει πολλά! Κι όλα αυτά ενώ δεν είναι καν γνωστή η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ του ιού, όπως οι ίδιοι παραδέχονται! Κατά δεύτερον, ΗΠΑ και Ευρώπη στέλνουν στις πληττόμενες αφρικανικές χώρες, όχι γιατρούς, αλλά… στρατό! Γιατί; Για να «επιβάλλει την τάξη», καθώς οι ντόπιοι επιτίθενται σε νοσοκομεία και ιατρικά- ερευνητικά κέντρα της περιοχής, φωνάζοντας ότι οι δυτικοί «έφεραν» τον ιό, καταγγέλλοντας εμπορίες οργάνων και αρνούμενοι να νοσηλευτούν ή να καταχωρηθεί η περίπτωσή τους στα «κρούσματα του Έμπολα».Ισχυριζόμενοι ότι οποιοδήποτε περιστατικό, αναπνευστικό ή γρίπης ή άλλης λοίμωξης, καταχωρείται «με το ζόρι» στον Έμπολα, μια (βρώμικη) τακτική για την οποία ενοχοποιήθηκε και το AIDS με επίσημες μαρτυρίες. Λεπτομέρεια: το κυβερνητικό νοσοκομείο Κενέμα στη Σιέρα Λεόνε που δέχτηκε σφοδρή επίθεση, αποτελεί παράλληλα βιολογικό- ερευνητικό κέντρο για τον Έμπολα, χρηματοδοτούμενο από τους Σόρος και Γκέϊτζ….
      Όμως το πραγματικό ζουμί βρίσκεται στον τομέα των φαρμακοβιομηχανιών και την παραγωγή εμβολίων. Όλοι θυμόμαστε το ανεκδιήγητο φιάσκο του 2009… ακριβώς ΙΔΙΟ σκηνικό: ενορχηστρωμένη τρομοκρατία για θανατηφόρα «πανδημία», ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ μαζικός εμβολιασμός, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ παραγγελία 16 εκ. εμβολίων, που τελικά… αχρηστεύτηκαν! (Η πανδημία μετά τις πωλήσεις… μαγικά έπαυσε!!!) Στην περίπτωση του Έμπολα, έχουν αναλάβει την παραγωγή εμβολίου οι ΗΠΑ και μάλιστα με την επίβλεψη του υπουργείου… Άμυνας και όχι Υγείας! Πιο συγκεκριμένα οι εταιρείες Sarepta Therapeutics και Tekmira  Phatmaceuticals  (θυγατρική της «αμαρτωλής» Monsanto) με σύμβαση 140 εκ. δολαρίων. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί για ποια κέρδη μιλάμε, στην περίπτωση που ο παγκόσμιος πληθυσμός, κάτω από τρομερές απειλές, ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ να εμβολιαστεί και μάλιστα με  εμβόλιο που δεν έχει προλάβει καν να δοκιμαστεί! Είναι λογικό πολλοί ερευνητές να μιλούν για θανάτους όχι από τον ιό αλλά από τις παρενέργειες εμβολίων και φαρμάκων.

      Και στη μέση του πρωτοφανούς ορυμαγδού, για πολλοστή φορά φίλε μου… εσύ κι εγώ. Να αγωνιούμε να διακρίνουμε την αλήθεια από την απάτη. Και εγώ, που δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις – γιατί προφανώς σε ιατρικά θέματα δεν υπάρχει «κοινή λογική»-  ποιον να πιστέψω και με ποια εφόδια; Τα μόνα που διαθέτω είναι η απλή λογική και το ένστικτο… που αγωνίζομαι με νύχια και με δόντια να κρατήσω μέσα σε ένα σύστημα που παλεύει λυσσασμένα να μου τα διαλύσει! ΠΟΙΟΝ να πιστέψω; Αυτόν που στοχεύει στην εξόντωσή μου μέσω του τρόμου, της απάτης και του εμβολίου του, ή αυτόν που με εφησυχάζει απατηλά πλάθοντας συνωμοσίες και αφήνοντάς με έρμαιο μιας πραγματικής απειλής; Επιδιώκοντας και οι δύο να τους… αδειάσω τη γωνιά μια ώρα αρχίτερα, τώρα που γίναμε πολλοί και το μοίρασμα της πίτας δεν συμφέρει τους λίγους; Ό,τι και να συμβαίνει, για ένα πράγμα ΔΕΝ θα συγχωρέσω ΠΟΤΕ την επιστημονική κοινότητα: Ότι γκρέμισε την πίστη μου σε έναν από τους ελάχιστους στέρεους πυλώνες της κοινωνίας! Και δεν έχω πια πού να ακουμπήσω… ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ… ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΑΣ ΑΡΑΓΕ;


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Π. Στασινοπούλου
Π. Στασινοπούλου
Όταν η κοινωνική ή πολιτική επικαιρότητα ερεθίζουν τον εγκέφαλο στα «κόκκινα»… όταν ο Άνθρωπος και τα πάθη του έρχονται στο προσκήνιο… όταν ένα βίωμα έχει ευρύτερη κοινωνική αναφορά… το χέρι πάει μόνο του στο πληκτρολόγιο. Και καταγράφει σκέψεις/ συναισθήματα εν θερμώ ή εν ψυχρώ, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να τα επικοινωνούμε… που μπορεί να επεκταθεί και στο kal.stassinopoulou@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή