Παιδική κακοποίηση, εμβόλια, και κουτάβια | Ιωάννα Δούνδη | Ντόρος και Ντόπιος

9464 Views
Παιδική κακοποίηση, εμβόλια, και κουτάβια | Ιωάννα Δούνδη | Ντόρος και Ντόπιος Παιδική κακοποίηση, εμβόλια, και κουτάβια | Ιωάννα Δούνδη | Ντόρος και Ντόπιος

 

Κάθε Κυριακή στην Κουλτουρόσουπα.

.

Γράφει η Ιωάννα Δούνδη για την Κουλτουρόσουπα.

 
Κάθε Κυριακή, διαλέγω και σχολιάζω τρία από τα θέματα της επικαιρότητας που συζητήθηκαν την εβδομάδα που μεσολάβησε. Ένα που θεωρώ ουσιώδες, ένα ανούσιο, και ένα που αφορά την Θεσσαλονίκη.
 
Και λίγα είπαμε…
 
 
Η ιστορία ενός 8χρονου κοριτσιού από την Ρόδο που φαίνεται πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση, απασχόλησε αυτήν την εβδομάδα την κοινή γνώμη.
 
Αρχικά θεωρήθηκε ως ύποπτος ο παππούς της μικρής αλλά μετά η ιστορία πήρε άλλη τροπή. Μια θεία του κοριτσιού, φέρεται να κακοποίησε το παιδί, ώστε να εισπράξει χρήματα από την μητέρα του,με αντάλλαγμα να «κουκουλώσει» την υπόθεση.
 
Η μητέρα της μικρής που κακοποιήθηκε έχει άλλα τρία παιδιά, και η θεία της, πέντε, τα οποία «παράτησε σε ιδρύματα», όπως είπε σε συνέντευξή της, η μία κόρη της, η οποία και μίλησε για εκείνη ως γονιό, με τα χειρότερα λόγια.
 
Πέντε παιδιά ήδη ταλαιπωρημένα λοιπόν, τουλάχιστον ψυχολογικά, από την εγκατάλειψη, και άλλα τρία που μεγαλώνουν με μια μάνα που δεν φάνηκε ξεκάθαρα να αρνείται να διαπραγματευτεί οικονομικά, (και πάλι σύμφωνα με τα γραφόμενα), ώστε να καλυφθεί η κακοποίηση του παιδιού της.
 
Προς το παρόν δεν υπάρχει κρατούμενος για την υπόθεση. Η θεία δηλώνει αθώα και θύμα πλεκτάνης .
Σαν αυτήν, δυστυχώς δεκάδες, είναι οι περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών από συγγενικά, και μη, πρόσωπα, που συνέχεια έρχονται στο φως. Πότε επιτέλους θα σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα;
 
Οι ενήλικες, έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε τα παιδιά, όχι να τους δημιουργούμε μόνιμα τραύματα. Τίποτα που γράφεται στην ψυχή μας κατά την παιδική μας ηλικία δεν εξαφανίζεται, και θα το βρούμε μπροστά μας. Για να δομηθεί μια υγιής κοινωνία ενηλίκων, χρειάζονται πρώτα ευτυχισμένα και ασφαλή παιδιά.
 
Στην Εθνική γραμμή για τα παιδιά, sos, 1056, μπορεί κάποιος να αναφέρει και να ζητήσει βοήθεια και προστασία για ένα παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο.
 

Θα ζούσαμε κι αν το προσπερνούσαμε
 
 
Αρκετά συζητήθηκε η, ζωντανή, συνέντευξη του Γρηγόρη Πετράκου, που βρέθηκε καλεσμένος την αρχή της εβδομάδας στο Πρωινό του ΑΝΤ1, με την Φ. Σκορδά και το Γ. Λιάγκα. Φυσικά στην συζήτηση, έγινε και αναφορά στις απόψεις του κατά του εμβολιασμού, αλλά και στο γεγονός πως παρόλα αυτά συμφώνησε να εμφανίζεται, σε έναν νυχτερινό χώρο που, από τον νόμο,  θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.
 
Από την μετέπειτα ανάρτησή του για το γεγονός στον προσωπικό του λογαριασμό του FB, και τις απαντήσεις του σε σχόλια οπαδών των απόψεών του, δεν φάνηκε καθόλου ευχαριστημένος με τους οικοδεσπότες, παρά μόνο με τον εαυτό του, και το πως χειρίστηκε το θέμα.
 
Η δε σύντροφός του, Θ. Παπαθωμά, σε σχόλιο κάτω από την ανάρτηση επίσης, και ενώ και η ίδια υπήρξε καλεσμένη στην ίδια εκπομπή λίγες ημέρες πριν, αλλά δεν φάνηκε τότε να έχει παράπονο από την αντιμετώπισή της κατά την ζωντανή συνέντευξη, τώρα καταφέρθηκε ενάντια στον Γ. Λιάγκα με φράσεις όπως «ξέρει να χειρίζεται το ανήθικο παιχνίδι της ζωντανής συνέντευξης» και μίλησε ακόμη για  «Πάγια τακτική προπαγάνδας».
 
Δεν καταλαβαίνω τελικά ποια είναι η ηθική συνέντευξη για εκείνους, αφού δεν είναι η ζωντανή που δεν μπορεί να πειραχτεί κάτι από τα λεγόμενα, ενώ στην μονταρισμένη, μπορεί να παρουσιαστεί μια διαφορετική, μέχρι ενός σημείου, εικόνα του συνεντευξιαζόμενου.
 
Σε κάθε περίπτωση, σε ότι αφορά το θέμα της πανδημίας και του εμβολιασμού, γιατί ακόμη καθόμαστε και ασχολούμαστε τόσο με τις απόψεις ή τις αναλύσεις πάνω σε αυτά τα επιστημονικά και ιατρικά θέματα, ενός ανθρώπου όπως ο συγκεκριμένος,  που είναι τραγουδιστής και όχι ειδικός στο θέμα επιστήμονας, και κάθε ανθρώπου φυσικά σαν αυτόν;
 
Πως είναι δυνατόν να επηρεάζουν άνθρωποι, απλά επειδή είναι αναγνωρίσιμοι, αλλά χωρίς εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις σε κάποιο θέμα, έστω κι έναν , με τις απόψεις τους;
 
 
Και στα δικά μας
 
 
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Θεσσαλονίκης, εξιχνίασαν υπόθεση απάτης με πωλήσεις άρρωστων κουταβιών.
 
11 φιλόζωοι, λένε τα ρεπορτάζ, πέρυσι το φθινόπωρο, αγόρασαν κουτάβια μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, τα οποία όμως ήταν άρρωστα και τελικά πέθαναν, στοιχίζοντάς τους πάνω από 5.500 ευρώ, ενώ δεν αντικαταστάθηκαν από την επιχείρηση που τα πούλησε ως όφειλε σε αυτήν την περίπτωση γιατί είχαν ¨εγγύηση¨. Τελικά η αστυνομία εντόπισε δυο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.
 
Δεν ξέρω από που να το πρωτοπιάσω αυτό το θέμα…
 
Από το γεγονός ότι κάποιος δίνει τόσα χρήματα για να αποκτήσει ένα σκυλάκι ενώ μπορούμε όλοι να υιοθετήσουμε δωρεάν; Ότι ο ίδιος άνθρωπος χαρακτηρίζεται ¨φιλόζωος¨ ενώ αυτό που τον ενδιαφέρει ουσιαστικά δεν είναι το ίδιο το ζώο, αλλά η ράτσα του, διαφορετικά θα υιοθετούσε ένα αδεσποτάκι; Ή από το ότι τα κουταβάκια είχαν λέει ¨εγγύηση αντικατάστασης¨ λες και μιλάμε για καφετιέρες;
 
Τα υπόλοιπα, με την εξαπάτηση, ας τα βρουν στα δικαστήρια…
 
Αν ψάχνεις ακόμη λόγους όμως για να μην αγοράσεις καθαρόαιμο σκύλο, αλλά να υιοθετήσεις ένα από καταφύγιο ή τον δρόμο,  σκέψου ότι :
 
1.   Αν αγοράσεις, συμβάλλεις στα βασανιστήρια που υποβάλλουν τα ζώα ράτσας πολλοί εκτροφείς (ειδικά παράνομοι) κατά τις συνθήκες αναπαραγωγής.
2.   Αν υιοθετήσεις αδεσποτάκι γίνεσαι μέρος της λύσης του προβλήματος που διαιωνίζεται με τα εκατοντάδες σκυλιά στον δρόμο και ότι αυτό συνεπάγεται.
3.   Στα καταφύγια μπορείς να βρεις διαφορετικές ράτσες, μεγέθη, και ηλικίες σκύλων ώστε να μπορείς να επιλέξεις ένα σύμφωνα με τα δικά σου δεδομένα.
4.   Τα καθαρόαιμα δεν πάνε πακέτο απαραίτητα με εξασφαλισμένο χαρακτήρα και χωρίς κανένα «πρόβλημα» συμπεριφοράς.
5.   Αν υιοθετήσεις ένα αδέσποτο, είναι υπέροχο ότι θα έχεις ένα τόσο μοναδικό πλάσμα, που έχει μίξη χαρακτηριστικών από διαφορετικές ράτσες.
6.   Η αγάπη που μπορεί να σου προσφέρει ένα ζώο που έχεις σώσει από τον δρόμο, όπως και κάθε ζώο φυσικά, αλλά ένα παραπάνω αυτό που έχει ταλαιπωρηθεί και νιώθει ευγνωμοσύνη, δεν μετριέται και δεν εξαγοράζεται
 
Μέχρι την επόμενη Κυριακή… υπομονή και όνειρα.
 
.
Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media
 ..
      
.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννα Δούνδη
Ιωάννα Δούνδη
Γεννήθηκα στις 30/3/1984 στην Θεσσαλονίκη, έτσι και να θέλω μελλοντικά να κρύψω την ηλικία μου, θα μπορείτε πλέον να με ξεμπροστιάσετε. Πιστεύω στην φράση του Μπέρναρντ Σω " Όταν κάτι είναι αστείο, ψάξτο προσεκτικά για μια κρυμμένη αλήθεια" , και ταυτόχρονα το γκουγκλάρω για να δω πόσο αλήθεια είναι ότι το είπε αυτός, γιατί τέτοιος άνθρωπος είμαι. Αν χαμογελάσεις με κάτι που έγραψα, αν μάθεις κάτι που δεν ήξερες, αν βρεις μια άποψη που θα σε κάνει να ταυτιστείς στα κείμενά μου, θα έχω πετύχει τον στόχο μου. Αν δεν συμβεί τίποτα απο αυτά, ή δεν σου άρεσε ότι διάβασες, δεν πειράζει. Αν άρεσα σε όλους, θα ήμουν η Μόνικα Μπελούτσι, τηγανητή πατάτα ή παγωτό. Email επικοινωνίας : ioanna.doun@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

5 Comments

 1. <strong>Μοον</strong>
  Μοον
  κανεις οτι σχολιαζεισ και συ δν προσφερεισ τιποτα απο το να αναπαραγεισ τον αθλιο πετρακο εισαι κατεστημενο
 2. <strong>Μαρία Λιάτσιου</strong>
  Μαρία Λιάτσιου
  Πραγματικά απαράδεκτη τοποθέτηση, δεν το περίμενα
 3. <strong>Μαρία Λιάτσιου</strong>
  Μαρία Λιάτσιου
  Κυρία μου είστε σοβαρή και υπεύθυνη αρθρογράφος και αναρωτιέστε ακόμα αν διαπράξατε ατόπημα, δηλ. ακόμη ΔΕΝ καταλάβατε πως παίζετε και εσείς το παιχνίδι του ανεκδιήγητου Πετράκου;;;;;;
 4. <strong> Λιάτσιου</strong>
  Λιάτσιου
  ξαναμπήκα να δω αν διαγράψατε και όχι μόνο διατηρείτε το άθλιο απόσπασμα αλλά ούτε καν διορθώσατε, ντροπή
 5. <strong>Ιωάννα Δούνδη</strong>
  Ιωάννα Δούνδη
  Κυρία Λιάτσιου είναι σαφής, και απο το σημείο του άρθρου στο οποίο τοποθέτησα το συγκεκριμένο θέμα, και απο το πως το προσέγγισα, αλλά και απο τα ερωτήματα με τα οποία κλείνω την παράγραφο που το αφορά, η προσωπική μου άποψη για αυτό , και για τους αντιεμβολιαστές γενικότερα.

  Δεν παίζω το παιχνίδι κανενός όταν εκφράζω προσωπικές απόψεις, αλλά είναι μέρος του περιεχομένου της στήλης μου να κάνω αναφορά σε ένα θέμα που θεωρώ ελάσσονος σημασίας αλλά παρόλα αυτά κόσμος ασχολήθηκε. Δεν θεωρώ χωρίς ουσία τον αντίλογο στους εντιεμβολιαστές, θεωρώ χωρίς ουσία το να παίρνει τόση διάσταση όπως ανέφερα, η άποψη του συγκεκριμένου ανθρώπου ή αντίστοιχων. Νομίζω απο τα λεγόμενά σας ότι σε αυτό συμφωνούμε,
  Άρα τι σας ενόχλησε; ότι λέμε το ίδιο πράγμα ή ότι η στήλη περιλαμβάνει ενότητα που κάνει αναφορά σε ανούσια επικαιρότητα;
  Σε κάθε περίπτωση όμως,δεν θα μου υποδείξει κάποιος άλλος τι να γράφω και τι όχι, πόσο μάλλον να απαιτεί με αγενή τρόπο μάλιστα, επειδή δεν του αρέσει εκείνου να το αφαιρώ.
  Ενοχλήθηκαν επίσης και άνθρωποι που ασπάζονται τις απόψεις του ανθρώπου αυτού. Θα πρέπει να κάνω άραγε ότι μου λένε κι εκείνοι;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
με 0 Σχόλια 1400 Views
«Περσέας και Ανδρομέδα»:  Η πιο παραμυθένια ιστορία της Μυθολογίας μας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή