Δημοσκόπηση Pulse: Έξι στους δέκα λένε «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών - Στο +9,5% η ΝΔ

901 Views
Δημοσκόπηση Pulse: Έξι στους δέκα λένε «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών - Στο +9,5% η ΝΔ Δημοσκόπηση Pulse: Έξι στους δέκα λένε «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών - Στο +9,5% η ΝΔ

 


Το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
 

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που διεξήχθη από 20 έως 22 Ιανουαρίου, στο ερώτημα «πώς θα χαρακτηρίζατε σήμερα τη συμφωνία των Πρεσπών», το 62% την χαρακτηρίζει «μάλλον κακή-σίγουρα κακή», ενώ μόλις το 27% τη θεωρεί «μάλλον καλή-σίγουρα καλή».

Από τα επιμέρους στοιχεία του ερωτήματος προκύπτει ότι το 53% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη συμφωνία, ενώ το 79% των ψηφοφόρων της ΝΔ την απορρίπτει.
 

Απόσταση 9,5 μονάδων
Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έχει «κεφαλή» 9,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, η Χρυσή Αυγή 7,5%, το ΚΙΝΑΛ 6% και το ΚΚΕ 5%, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν ποσοστό από 2% και κάτω, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να φθάνει το 18%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά αυξάνεται στις 10,5 μονάδες, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, η Χρυσή Αυγή 8%, το ΚΙΝΑΛ 6,5% και το ΚΚΕ 5,5%, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν ποσοστό από 2% και κάτω.

Όσον αφορά στο κρίσιμο μέγεθος της παράστασης νίκης, η ΝΔ έχει ποσοστό 59%, έναντι μόλις 22% του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Μητσοτάκης καταλληλότερος Τσίπρα
Στο ερώτημα περί καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 35% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και 32% του… κανενός από τους δύο.

Σχετικά με το πολιτικό «διαζύγιο» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το 72% εκτιμά ότι είχε προετοιμαστεί από τα δύο κόμματα, το 14% πιστεύει ότι δεν είχε προετοιμαστεί και εξίσου το 14% απάντησε ότι δεν ξέρει/ δεν απαντά.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το 39% υποστηρίζει ότι δεν είναι πιθανό, το 30% εκτιμά ότι είναι πιθανό και το 12% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Δημοσκόπηση

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή