Έφτασε η ώρα να μεγαλουργήσεις. Βάλε τέλος σε ηττοπάθεια και αδράνεια. Η Ζωούλα σήμανε τις καμπάνες της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

580 Views
Έφτασε η ώρα να μεγαλουργήσεις. Βάλε τέλος σε ηττοπάθεια και αδράνεια. Η Ζωούλα σήμανε τις καμπάνες της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Έφτασε η ώρα να μεγαλουργήσεις. Βάλε τέλος σε ηττοπάθεια και αδράνεια. Η Ζωούλα σήμανε τις καμπάνες της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

Έφτασε η ώρα να μεγαλουργήσεις. ΤΕΛΟΣ η περίοδος της ηττοπάθειας και της αδράνειας. Η Ζωούλα σήμανε τις καμπάνες της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ..
Η χαρά της Δημιουργίας.
Kulturosupakia μου σηκωθείτε ΤΩΡΑ (εννοείται αφού διαβάσετε πρώτα τη Ζωούλα σας).. Σηκωθείτε αμέσως από τον καναπέ, την καρέκλα, το κρεβάτι που έχετε χωθεί και αρνείστε πεισματικά να τα αποχωριστείτε..
Ναι σε σένα μιλάω αναγνωστόπουλο μου, ναι σε σένα που κάθεσαι και με διαβάζεις πίσω από την οθόνη του υπολογιστή σου.. Έφτασε η στιγμή για να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ!!!
Έφτασε η ώρα να μεγαλουργήσεις, η περίοδος της ηττοπάθειας και της αδράνειας μόλις έλαβε ΤΕΛΟΣ.. Η Ζωούλα σήμανε τις καμπάνες της δημιουργίας.
Ο Walt Disney δήλωσε κάποτε πως ‘’Το κόλπο για να ξεκινήσεις είναι να σταματήσεις να μιλάς και να αρχίσεις να κάνεις’’.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ γλυκά μου αναγνωστόπουλα.
Η δημιουργικότητα είναι το κλειδί του ανθρώπου προς το άγνωστο. Είναι η ανακάλυψη, αλλά και η εφεύρεση, η γένεση μιας ιδέας, η οποία δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα και ανοίγει νέους δρόμους στο ανθρώπινο πνεύμα.
Η δημιουργικότητα είναι το μαγικό ραβδάκι που σε μεταφέρει από τον κόσμο της φαντασίας στον κόσμο της πραγματικότητας.
Ο Αϊνστάιν είπε κάποτε: «Η δημιουργικότητα προέρχεται από τον χαμένο χρόνο».  Αντίστοιχα και ο Πλάτωνας είχε υποστηρίξει πως ο δημιουργός είναι εκείνος που βρίσκεται σε επαφή με τον Κόσμο των Ιδεών και «μεταφέρει» στην υλική πραγματικότητα στοιχεία του ιδανικού κόσμου.

Όμως θέλω να είσαι προετοιμασμένο Kulturosupaki μου ’’Η δημιουργικότητα απαιτεί το θάρρος να απαρνηθείς όλες σου τις βεβαιότητες ‘’ όπως έχει πει και ο Φρομ Έριχ.
Και τώρα είμαι σίγουρη πως έφτασε το σημείο όπου το μυαλουδάκι σου έχει κατακλυστεί από τις ακόλουθες σκέψεις: ‘’Δεν έχω δημιουργικότητα ’’, ‘’τι μας λες και εσύ ρε Ζωούλα τώρα, μόνο ελάχιστοι άνθρωποι είναι δημιουργικοί και ταλαντούχοι’’, ‘’Εγώ δεν έχω κανένα ταλέντο’’.. κ.α…
Θα σου χαλάσω όμως τις άμυνες που χρησιμοποιείς για να δικαιολογηθείς και να μείνεις ήσυχος μέσα στην αδράνεια σου.
Ο Λέρερ στο βιβλίο του «Imagine:How Creativity Works», αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει «δημιουργικός τύπος» ανθρώπου και υποστηρίζει ότι η δημιουργικότητα δεν οφείλεται σε κάποιο κληρονομικό χάρισμα ή σε κάποιο γονίδιο, αλλά ότι πρόκειται για μια ικανότητα που μπορεί να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί.
 ‘’Η δημιουργικότητα δεν πρέπει να θεωρείται εξωπραγματική. Δεν πρέπει να την βλέπουμε ως μια διαδικασία προορισμένη για καλλιτέχνες, εφευρέτες και άλλους ”δημιουργικούς τύπους”. Το ανθρώπινο μυαλό έχει το δημιουργικό ένστικτο μέσα στο λειτουργικό του σύστημα, ενσωματωμένο μέσα στον πρωταρχικό του κώδικα προγραμματισμού,” γράφει ο Jonah Lehrer .

Ναι διάβασες πολύ σωστά η δημιουργική ικανότητα είναι έμφυτη μέσα στον άνθρωπο. Θέλω λοιπόν να αφήσεις τις δικαιολογίες που χρησιμοποιείς τόσο καιρό και να νιώσεις ελεύθερος να ψάξεις για το πάθος ή τα πάθη σου..
Δημιουργικότητα  δεν είναι  μόνο το χάρισμα μερικών ανθρώπων στις τέχνες και στα γράμματα, αλλά το χάρισμα  στη δημιουργία ολόκληρης της ζωής. Επομένως  η δημιουργικότητα δεν αφορά μονάχα τους καλλιτέχνες, αλλά όλους όσους αναζητούν μια δημιουργική πορεία.
Έφτασε η ώρα να δημιουργήσεις. Μόνο με την προσωπική δημιουργία σου θα καταφέρεις να γιορτάσεις τη ζωή σου και να νικήσεις τον θάνατο. Η προσωπική σου δημιουργία θα είναι η πηγή της χαράς, της αισιοδοξίας και την ΕΥΖΩΙΑΣ σου!!!
Διαθέτεις ένα τεράστιο απόθεμα δημιουργικότητας και ήρθε επιτέλους η ώρα να το αξιοποιήσεις προς όποια κατεύθυνση θέλεις.
Πρέπει να καταλάβεις ότι η  δημιουργικότητα είναι πάνω από όλα στάση ζωής. Πρέπει να φιλοδοξούμε την εξαιρετική ευφυΐα και να δουλεύουμε σκληρά για να την αποκτήσουμε.
«Όλοι οι μεγάλοι διανοητές και οι καλλιτέχνες είναι εξαιρετικά εργατικοί» είχε επισημάνει ο γερμανός φιλόσοφος Νίτσε.
Σήμερα θα σας αποκαλύψω μόνο ένα μικρό κόλπο για να μπορέσετε να έρθετε σε επαφή με τον δημιουργικό σας εαυτό :’’ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ’’.
Ναι Kulturosupaki μου, πρέπει να έρθεις σε επαφή με το πιτσιρίκι που κρύβεις μέσα σου, όπως είχε πει και ο Πικάσο : “Κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνουμε καλλιτέχνες όταν μεγαλώσουμε.”
Αυτό που σου λέω το αποδεικνύουν και πειράματα που έχουν γίνει. Ας δούμε λοιπόν ,το έξυπνο πείραμα που έκανε ο ψυχολόγος Michael Robinson.
Χώρισε τυχαία σε δύο ομάδες μερικές εκατοντάδες τελειόφοιτους. Στην πρώτη ομάδα έδωσε τις ακόλουθες οδηγίες: “Είσαστε κάτω από 7 ετών και το σχολείο έχει αναβληθεί. Έχετε ολόκληρη την μέρα δική σας. Τί θα κάνετε; Πού θα πάτε; Τί θα δείτε;” Στην δεύτερη ομάδα έδωσε τις ίδιες ακριβώς οδηγίες, μόνο που η πρώτη πρόταση είχε αφαιρεθεί. Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι σπουδαστές δεν σκέφθηκαν από μόνοι τους σαν επτάχρονοι. Αφού έγραψαν επί δέκα λεπτά, τους δόθηκαν διάφορα τεστ δημιουργικότητας, όπως να προσπαθήσουν να εφεύρουν εναλλακτικές χρήσεις για ένα παλιό ελαστικό αυτοκινήτου ή να καταγράψουν πράγματα που μπορείς να κάνεις με ένα τούβλο. Είναι ενδιαφέρον ότι οι σπουδαστές που φαντάστηκαν τους εαυτούς τους σαν επτάχρονα παιδιά, σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία στις δημιουργικές ασκήσεις, παράγοντας διπλάσιες ιδέες από την ομάδα ελέγχου.

Kulturosupaki μου μέχρι την επόμενη φορά που θα σε δω ‘’ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ, ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ!!!!’’ και να θυμάσαι αυτό που είπε ο Erich Fromm:
Οι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν προτού γεννηθούν πλήρως. Δημιουργικότητα σημαίνει να γεννιέσαι προτού πεθάνεις.
Η δική σας,
Ζωούλα


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι τυχεροί των προσκλήσεων: Αυτοί θα δουν τους εκπληκτικούς Stomp στο Μέγαρο Μουσικής.
Οι τυχεροί των προσκλήσεων: Αυτοί θα δουν τους εκπληκτικούς Stomp στο Μέγαρο Μουσικής.
με 0 Σχόλια 268 Views

 Ονόματα τυχερών που κέρδισαν μέσω διαγωνισμού του Kulturosupa.gr ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ και θα δουν το show των STOMP στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή