Γερμανία: Προσοχή στη χρήση του διαδικτύου στην Τουρκία - Ο Ερντογάν σας παρακολουθεί

344 Views
Γερμανία: Προσοχή στη χρήση του διαδικτύου στην Τουρκία - Ο Ερντογάν σας παρακολουθεί Γερμανία: Προσοχή στη χρήση του διαδικτύου στην Τουρκία - Ο Ερντογάν σας παρακολουθεί

 

To Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, της Γερμανίας, προειδοποίησε τους ταξιδιώτες ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν συνέπειες, αν χρησιμοποιήσουν δίκτυα VPN, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες απαγορευμένες στην Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Η τουρκική κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρούς κανόνες για το διαδίκτυο της χώρας, εμποδίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων ευρέως χρησιμοποιούμενων όπως η Wikipedia. Πολλοί Τούρκοι χρησιμοποιούν εικονικά ιδιωτικά δίκτυα, ή VPN, ως μέσο παράκαμψης των περιορισμών και αποκτούν πρόσβαση σε αυτά ελεύθερα.
 
Ωστόσο, το γερμανικό υπουργείο προειδοποίησε τους ταξιδιώτες ότι η χρήση VPN παρακολουθείται στην Τουρκία και οι χρήστες μη επαληθευμένων δικτύων θα μπορούσαν να υποστούν ποινές, σύμφωνα με γερμανικά μέσα.
 
Οι ταξιδιωτικές οδηγίες επανέλαβαν επίσης μια προειδοποίηση σχετικά με τους νόμους της Τουρκίας, ενάντια στην "προσβολή του προέδρου" και την "προπαγάνδα για τρομοκρατική οργάνωση", κατηγορίες οι οποίες έχουν απαγγελθεί κατά Γερμανών πολιτών στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια.
 
Η προειδοποίηση που δημοσιεύθηκε πέρυσι ανέφερε ότι οι κατηγορίες συχνά συνδέονταν με αναρτήσεις κοινωνικών μέσων των Γερμανών που επικρίνουν την τουρκική κυβέρνηση. "Σε μερικές περιπτώσεις αρκεί απλώς να κάνει κάποιος 'like' στο post κάποιου άλλου", ανέφερε το υπουργείο.
 
Στην τωρινή οδηγία συμουλεύονται οι Γερμανοί πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στις παραμεθόριες περιοχές που είναι κοντά στη Συρία και το Ιράκ, όπως τα "Ντιγιάρμπακιρ, Τζίζρε, Σιλόπη, Ιντιλ, Γιουκσέκοβα, Νουσαϊμπίν, Μπατμάν, Σιίρτ, Μαρντίν, Σιρνάκ και ιδιατέρως το Χακάρι".
 
Εκτός επιστάται η προσοχή σε όσους επιθυμούν να φωτογραφίζουν στις παραμεθόριες περιοχές, ότι αυτό μπορεί να εκληφθεί ως ύποπτη συμπεριφορά ακόμη και ως κατασκοπία.
 
Πηγή: capital.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
 Ό,τι ειπώθηκε από τον Βασίλη Γάκη στην παρουσίαση του νέου ΔΣ Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Ό,τι ειπώθηκε από τον Βασίλη Γάκη στην παρουσίαση του νέου ΔΣ Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
με 0 Σχόλια 433 Views

 Πολλά υποσχόμενο παρουσιάστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΜΘ με πρόεδρο τον κ. Γάκη. Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου και σας μεταφέρουμε όσα περιμένουμε από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή