Άγιε μου, δεν θέλω τίποτα για ‘μένα - σου ζητώ μόνο να καταστρέψεις όλους τους άλλους… Από τον Βασίλη Δαμουλάκη.

188 Views
Άγιε μου, δεν θέλω τίποτα για ‘μένα - σου ζητώ μόνο να καταστρέψεις όλους τους άλλους…  Από τον Βασίλη Δαμουλάκη. Άγιε μου, δεν θέλω τίποτα για ‘μένα - σου ζητώ μόνο να καταστρέψεις όλους τους άλλους… Από τον Βασίλη Δαμουλάκη.

Άγιε μου, δεν θέλω τίποτα για ‘μένα - σου ζητώ μόνο να καταστρέψεις όλους τους άλλους…. Από τον Βασίλη Δαμουλάκη.

Ποια είναι η πρώτη ευχή που κάνεις για τον εαυτό σου; Πραγματικά όμως, χωρίς ζαβολιές… Τι βάζεις πρώτο-πρώτο; Την υγεία ας πούμε, όπου αντικειμενικά είναι το σημαντικότερο όλων; Αν έχεις υγεία και λες ότι εύχεσαι να έχεις υγεία, είσαι ψεύτης, λες Ψέματα! Εντάξει, ήταν λίγο χοντροκομμένο αυτό. Αν έχεις υγεία τότε, ίσως η πρώτη ευχή που κάνεις για ‘σένα δεν είναι η υγεία.

Τι να ‘ναι αυτό που ευχόμαστε πρώτο για τον εαυτό μας; Η ευδαιμονία; Η πρόοδος; Η επιτυχία; Η γαλήνη; Για την πρόοδο δεν το συζητάω καν, είναι πια τόσο ασήμαντη για τις “celebrities” υποστάσεις μας. Για την γαλήνη πάλι, αχρείαστη να είναι καθώς, αν αυτή μας βρει πριν τα βαθιά γεράματα, τείνει να καταστεί συνώνυμο της αποτυχίας. Για την ευδαιμονία και την επιτυχία τώρα, τα πράγματα είναι απλά. Δυο έννοιες συνδεδεμένες άρρηκτα με την απόκτηση χρήματος. Το οποίο φυσικά δεν είναι ποτέ αρκετό για να μας φέρει στην επιθυμητή κατάσταση της ευδαιμονίας και την επισφράγιση της επιτυχίας.

Οπότε είναι τα λεφτά; Το χρήμα; Αυτό είναι που ζητάμε από τον συνονόματο μου άγιο της αντίστοιχης pepsi κάθε πρωτοχρονιά και όχι μόνο; Είναι αυτό που μαθαίνουμε στους απογόνους μας να ζητάνε και να επιθυμούν από αυτόν, με την αίσθηση ενός παραμυθιού; Σπουδαία μαθήματα γι’ αυτούς που προσδοκούμε να αλλάξουν τον κόσμο, να τον κάνουν καλύτερο – φορτώνοντάς τους με την ευθύνη και το βάρος γιατί, εμείς απλά είμαστε δειλοί, βολεψάκιδες, ευθυνόφοβοι και πολλά άλλα που καλυτέρα να μην αναφέρω, καθώς δεν θα φτάσεις στο τέλους του κειμένου. Εντάξει, μου ξέφυγε πάλι η χοντράδα.

Αν όμως ευχόμαστε για εμάς Χρήμα, τότε τι ευχόμαστε στους άλλους; Ότι περισσεύσει θα ‘λεγε κανείς; Θα ευχόσουν κάτι στον άλλο συνειδητά, αν πραγματικά υπήρχε η πιθανότητα να το αποκτήσει λόγω της δικής σου ευχής; Θα άντεχες να σε επισκίαζε η επιτυχία του; Θα άντεχες να αποκτούσε εκείνος αντί για εσένα, όσα εσύ επιθυμείς; Θα άντεχες να προσβάλλεται η πεποίθηση σου περί προσωπικής ευτυχίας αν έβλεπες τον άλλο ευτυχισμένο εξαιτίας σου; Με τα χέρια σου, θα έβγαζες τα μάτια σου; Πότε γίναμε τόσο μεγαλόψυχοι οι άνθρωποι και δεν το κατάλαβα; Έχει συμβεί κάτι το συνταρακτικό που μου διαφεύγει;

Αν θέλω λοιπόν να είμαι ειλικρινής σε αυτά που εύχομαι τότε θα πρέπει να ευχηθώ: να είστε ευτυχισμένοι αλλά φτωχοί, να έχετε υγεία άλλα όχι περισσότερη από την δική μου και να είστε επιτυχημένοι τόσο όσο, εγώ θα είμαι εμφανώς και με ασφάλεια ανώτερος σας. Όσο για μένα, εύχομαι… (για να μην γίνω και τρίτη φορά χοντροκομμένος, αντί για λεφτά θα χρησιμοποιήσω μία πιο ωραία και περισσότερο διακριτική λέξη)... όσο για μένα λοιπόν εύχομαι ευμάρεια και, μέσα από την καρδία μου τα ρέστα, όλα για εσάς!

Κι αν υπερέβαλα λιγάκι να με δικαιολογήσεις - ο κυνικός πάντα θα πιστεύει πως είναι σουρεαλιστής.

Αγάπης Φως και ευχές για ειλικρινείς ευχές!!!


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αναμορφώνεται και ενοποιείται ο αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων
Αναμορφώνεται και ενοποιείται ο αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων
με 0 Σχόλια 389 Views

 Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, το τελευταίο μνημείο της Ελλάδας που εντάχθηκε στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ετοιμάζεται να αναμορφωθεί σε 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή