Μπεκατώρου: Έχει και η Εκκλησία ευθύνη για ότι λένε οι εκπρόσωποί της

1971 Views
Μπεκατώρου: Έχει και η Εκκλησία ευθύνη για ότι λένε οι εκπρόσωποί της Μπεκατώρου: Έχει και η Εκκλησία ευθύνη για ότι λένε οι εκπρόσωποί της

 

Τη δική της θέση στο σάλο που έχει ξεσπάσει μετά τις σκοταδιστικές δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομου για τα θύματα βιασμού κατέθεσε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης που έγινε η αιτία δύο χρόνια πριν να βρεί φωνή το κίνημα #metoo στην Ελλάδα, με αφορμή τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Χρυσόστομου ζήτησε να περάσουμε στο επόμενο «στάδιο».

Όπως σημείωσε πως «έχει και η Εκκλησία ευθύνη για το τι λένε οι εκπρόσωποί της. Δεν έχει σημασία να βγαίνουμε και να το καταδικάζουμε, αλλά τι κάνουμε γι’ αυτό».

«Εγώ χαίρομαι, να σας πω την αλήθεια, που εκφράστηκε ο μητροπολίτης, ακριβώς γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό να εκφραστεί και οποίος έχει αντίθετη άποψη. Εκφράζει μεγάλη μερίδα που ρίχνει το βάρος στο θύμα αλλά δεν τολμά να το πει. Το θέμα δεν είμαστε μόνο να δείχνουμε διαφορετικοί», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου.

«Αντί να μας τρομάζει καλύτερα να μας κρούει τον κώδωνα. Γιατί τρομάζουμε για κάτι που μέχρι πριν δυο χρόνια ήταν δεδομένο. Πριν δύο χρόνια ήταν δεδομένο ότι φταίει το θύμα», συμπλήρωσε.


Επτά γυναίκες «απαιτούν» μία συγγνώμη

Την ίδια ώρα, επτά γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν βιώσει προσωπικά σεξουαλική κακοποίηση σε νεαρή ηλικία, μηνύουν τον μητροπολίτη Χρυσόστομο και ζητούν από το ιεράρχη να ανακαλέσει.

«Σήμερα αντικρύσαμε τον ίδιο τρόμο στη τηλεόραση. Εσύ μας κακοποιείς διπλά. Τα λόγια σου χειρότερα από τον ίδιο τον βιασμό. Ο κήρυκας της αγάπης γίνεται κήρυκας μίσους. Σε μηνύουμε γιατί ξέρουμε ότι οι δικοί σου δεν θα σε τιμωρήσουν» αναφέρουν.

Μία εξ αυτών μία γυναίκα 37 χρόνων σήμερα. Κακοποιήθηκε στα 17, ο δράστης καταδικάστηκε, η πληγή όμως δεν έκλεισε


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Σοφία Μπεκατώρου

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο