Στον πυρετό της Αντζελίνας Τζολί: Πάει Λέσβο και Διαβατά για να βρεθεί κοντά στους πρόσφυγες.

130 Views
Στον πυρετό της Αντζελίνας Τζολί: Πάει Λέσβο και Διαβατά για να βρεθεί κοντά στους πρόσφυγες. Στον πυρετό της Αντζελίνας Τζολί: Πάει Λέσβο και Διαβατά για να βρεθεί κοντά στους πρόσφυγες.

Στον πυρετό της Αντζελίνας Τζολί: Πάει Λέσβο και Διαβατά για να βρεθεί κοντά στους πρόσφυγες.

Η Ατζελίνα Τζολί με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα επισκεφτεί σήμερα Τετάρτη στις 09:00 καταυλισμούς προσφύγων στη Μόρια αλλά και τον Καρά Τεπέ, στη Λέσβο, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα επισκεφθεί και τα Διαβατά.

Η ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), κάλεσε σήμερα τις μεγάλες δυνάμεις να κάνουν περισσότερα για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία και ταυτόχρονα να βοηθήσουν τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς για να γλιτώσουν.

Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός αναμενόταν να φτάσει το βράδυ της Τρίτης στη Λέσβο προκειμένου να επισκεφθεί κέντρα φιλοξενείας προσφύγων και να δει από κοντά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στο νησί.

Ο πόλεμος στη Συρία, που διαρκεί 5 χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους. Ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει εκτοπιστεί και η Ευρώπη ζει τη χειρότερη προσφυγική κρίση της από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη Γενεύη διεξάγονται συνομιλίες για την εξεύρεση μια πολιτικής λύσης, όμως η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι ισχνή.

Καθώς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα μια διπλωματική λύση, το να χειρίζεται απλώς κανείς την εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση δεν αποτελεί βιώσιμη εναλλακτική, τόνισε η Τζολί κατά τη συνάντηση που είχε με Σύρους πρόσφυγες στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου.

"Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια αντί για διπλωματικές λύσεις", είπε η ηθοποιός που επισκέφθηκε τον προσφυγικό καταυλισμό του Σααντνάγιελ, περίπου 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία. Πολλοί πρόσφυγες είχαν συγκεντρωθεί γύρω της, αψηφώντας τη βροχή και τον αέρα.

Η Τζολί τόνισε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναλύσουν την κατάσταση και να κατανοήσουν με ακρίβεια το τι μπορεί να κάνει η χώρα τους, πόσους πρόσφυγες μπορεί να βοηθήσει και με ποιον τρόπο.

Επισημαίνοντας τις τεράστιες προσφυγικές ροές προς τις χώρες που γειτονεύουν με τη Συρία –οι οποίες φιλοξενούν εκατομμύρια ανθρώπους– είπε ότι το πρόβλημα "δεν περιορίζονται στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες της Ευρώπης". Η Τουρκία, η Ιορδανία και ο Λίβανος έχουν υποδεχτεί τη μεγάλη πλειονότητα των 4,8 εκατομμυρίων προσφύγων του πολέμου. Στον Λίβανο, μια χώρα περίπου 6 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν βρει καταφύγιο 1 εκατομμύριο πρόσφυγες. "Τη μεγαλύτερη πίεση την αισθάνονται ακόμη (οι χώρες) της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής", εξήγησε η ηθοποιός.

Οι περισσότεροι Σύροι πρόσφυγες στον Λίβανο ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Η Τζολί είπε ότι οκτώ στους δέκα είναι καταχρεωμένοι, αφού οι οικονομίες που έφεραν μαζί τους όταν έφυγαν από τη χώρα τους έχουν ήδη εξανεμιστεί.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Συνέντευξη Τύπου – «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου 2019»
Συνέντευξη Τύπου – «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου 2019»
με 0 Σχόλια 363 Views

 Το πρόγραμμα των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου 2019 παρουσιάστηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου και τα μέλη της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή