Η πτώση της εξουσίας.

7049 Views
Η πτώση της εξουσίας. Η πτώση της εξουσίας.

 

 

Το 2021 έφτασε. Τα ψέματα τελείωσαν. Όποιος καταχράστηκε, όποιος εξουσίασε, όποιος βεβήλωσε ψυχές, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί και να πληρώσει.
 
Η δάδα της Ελλάδας άναψε, μέσα από το πνεύμα μιας Ολυμπιονίκης γυναίκας, και σήμανε την τελετή έναρξης του εξαγνισμού. Σκοπός είναι να μεταφερθεί με αυτήν, η ιερή φλόγα που θα ανάψει τις συνειδήσεις των ανθρώπων, έτσι ώστε να συντονιστούν στις νέες συχνότητες.
 
Η ιερή φλόγα μεταφέρθηκε στη σκηνή του θεάτρου. Φώτισε με το φως της επίγνωσης κάθε πτυχή του σκηνικού, που μέχρι χθες έμενε στο σκοτάδι. Άνθρωποι που διαστρέβλωσαν την έννοια της δύναμης και του πνεύματος μέσα τους, ήρθε η ώρα να μετά νοήσουν.
 
Η παλιά σχολή λαμβάνει τέλος.
Έχοντας περάσει από τα σανίδια του θέατρου ξέρω, πως ο σαδισμός της εξουσίας, μεταφράζεται ως « πρέπει να σε κάνω να σπάσεις, για να ανακαλύψεις τη δυναμή σου. Η ρίζα της σαδιστικής εξουσίας όμως δεν κατοικεί στο θέατρο.
Πάω λίγο πιο πίσω. Στο σχολείο, ο δάσκαλος στην κορυφή της πυραμίδας ήταν το κέντρο της προσοχής όλων, μπορούσε να φωνάξει για να σε επαναφέρει σε τάξη, μπορούσε να σε βάλει τιμωρία ή να καλέσει τους γονείς σου για περαιτέρω επίπληξη. Αντιπροσώπευε κατά μια έννοια την εξουσία, όμως η ρίζα της σαδιστικής εξουσίας δεν κατοικεί στο σχολείο.
 
Πάω λίγο πιο πίσω. Στο σπίτι σου. Μόλις ήρθες στον κόσμο ,δυο χέρια σε φρόντισαν, δυο χέρια μεγάλα και δυνατά σου έδιναν αυτά που έκριναν πως  χρειαζόσουν. Εκεί έχτισες την αξία σου, με βάση την αγάπη που σου μετέδωσαν. Κι αν αυτά ήταν άδεια από αγάπη, κι αν αυτά μετέτρεψαν την αγάπη, σε εξουσία και την εξουσία σε μη σεβασμό… Η ρίζα της σαδιστικής εξουσίας ξεκινά από το σπίτι μας.
 
Οι δάσκαλοι είναι τα παιδιά. Οι δάσκαλοι είναι οι μαθητές σου.
Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να φωνάξεις σε ένα παιδί; Ποιος σου δίνει το δικαίωμα της εξουσίας αυτής; Η αδυναμία του;
 
Καιρός λοιπόν να ψάξουμε σε βάθος. Καιρός οι γονείς να σεβαστούν τα παιδιά τους. Διότι είναι ίσα. Καιρός τα Νηπιαγωγεία και τα σχολεία να μην τρομοκρατούν, αλλά να μιλούν και να εξηγούν στα παιδιά. Δεν επιβάλλω, εξηγώ τους λόγους , εξηγώ στα παιδιά γιατί κάνουν το οτιδήποτε τους λέω, να κάνουν. Ψυχολόγοι μες στις σχολικές αίθουσες καθόλη την διάρκεια των μαθημάτων. Ψυχοθεραπευτική δωρεάν υποστήριξη σε κάθε ο γονιό που νιώθει ,πως δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση.
 
Για να δουλέψουμε τη ρίζα… τη ρίζα των πάντων… που βρίσκεται στην αγάπη και όχι στην εξουσία…
 
Ήρθε η ώρα του εμείς.
 
Η δάδα άναψε και η φλόγα δε θα σβήσει έως ότου αποκαλυφθούν όλα τα κεφάλια του εξουσιαστικού φιδιού που ζει μέσα μας. Όλοι μας πρέπει να δούμε. Κανείς δεν μένει απέξω. Λιγότερη η εξουσία που ποθείς, λιγότερα και τα κεφάλια. Μα μη θαρρείς πως δεν υπάρχει κανένα μέσα σου, σε οποία θέση κι αν βρίσκεσαι. 
 
Κι εσύ που ακόμα φοβάσαι να μιλήσεις, εσύ που ακόμα φοβάσαι να σταματήσεις τον εξουσιαστή σου, θυμήσου πως σήμερα η φωνές όλων μας μεγαλώνουν και έχουν γίνει καταρράκτης που τα παίρνει όλα στο διάβα του.
 
Αλλά πρόσεξε, μην με πιάσεις να τα πεις σε εμένα. Μπορώ να σε ακούσω να σε συναισθανθώ, θα αποφορτιστείς για λίγο, μα ο κύκλος δε θα σπάσει έτσι, απλώς θα τον έχεις μεγαλώσει… 
 
Μίλα δυνατά να σε ακούσουν όλοι, μίλα δυνατά να δονηθεί όλη η πληγή σου, μίλα δυνατά να σε ακούσουνοι υφιστάμενοι τους, μίλα δυνατά και δημόσια.
 
Αυτό είναι ένα μέρος της θεραπείας, ολικά θα θεραπευτείς, όταν την επόμενη φορά που κάποιος κάνει τον δυνάστη σου, υψώσεις τοανάστημά σου και του πεις ‘’δεν σου επιτρέπω’’!
 
Έπειτα όμως μην ξαπλώσεις με μνησικακία, μην κουβαλήσεις την κακία στα όνειρα σου.Κατανόησε τι μπορεί να βίωσε αυτός ο άνθρωπος, όταν ήταν παιδί. Κατανόησε το πόσο μικρός νιώθει στ’ αλήθεια και μην κουβαλάς κακία. Απελευθέρωσε σε από το κύκλο των επαναλήψεων. Θεράπευσε σε!
 
Είθε η νέα εποχή που φέρνει η νέα γενιά να ανθίσει. 

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
με 0 Σχόλια 1385 Views
«Περσέας και Ανδρομέδα»:  Η πιο παραμυθένια ιστορία της Μυθολογίας μας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή