Οι γυναίκες τις Χιλής ενώνουν τις γυναίκες Αθήνας & Θεσσαλονίκης

3411 Views
Οι γυναίκες τις Χιλής ενώνουν τις γυναίκες Αθήνας & Θεσσαλονίκης Οι γυναίκες τις Χιλής ενώνουν τις γυναίκες Αθήνας & Θεσσαλονίκης

 

Από την Δήμητρα Αθανασοπούλου

 
LES TESIS - Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ
 
 
Η θηλυκή ενέργεια ανανεωμένη εγκαθίσταται στη γη φίλοι μου.
 
Η διαίσθησή μας είναι η θηλυκή μας πλευρά. Και αυτή υπάρχει σε όλους μας. Είναι τα συναισθήματα μας,που επιτέλους αγκαλιάζουμε και αποδεχόμαστε, ερχόμαστε σε κάθαρση  μέσα μας, εκφράζοντας τα, με αγάπη, ευγένεια και σαφήνεια, εκφράζουμε στο τώρα αυτό που νιώθουμε, χωρίς να επιτρέπουμε σε ανθρώπους ή καταστάσεις να μας φέρουν σε συναισθηματική σύγχυση έτσι ώστε να μας χειραγωγήσουν, να μας επιβληθούν ή να μας ορίσουν. Με πίστη και πυγμή διεκδικούμε για τον εαυτό μας, αυτό που αξίζουμε.
 
Η γυναικέια ενέργεια διαισθάνεται, απλώνει  και αγαπά ενώ η αρσενική ορίζει και στοχεύει. Αν οι δυο ποιότητες είναι εναρμονισμένεςμέσα μας υπάρχει ισορροπία.
 
Δεν ξέρω αν, ο συντονισμός σας με την καρδιά σας και η ένωσή σας με το όλον, σας επιτρέπει να βιώνετε την αλλαγή μέσα σας, πάραυτα η αλλαγή συμβαίνει και στο έξω από εσάς, με γοργούς ρυθμούς, στο τώρα.
 
Χιλή ώρα μηδέν. Η γυναικεία φωνή απλώνει βαθυά τις ρίζες της. Οι ομαδικοί βιασμοί γυναικών από καραμπινέρος στη μέση του δρόμου, ήταν η αφορμήκαι η Χιλιανή διαθεματική γυναικεία κολεκτίβα παραστατικών τεχνών LAS TESIS  δημιούργησε την περφόρμανς Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, και παρακίνησε τις γυναίκες όλου του κόσμου να ενωθούν μαζί τους με αυτόν τον χορό.
 
Το κάλεσμα σε Αθήνα - Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη -Αριστοτέλους, είναι αυτήν την Κυριακή 22/12 και ώρα 11.00 και στον Βόλο στον Αγιο Νικόλαο στις 10.00.
 
Ακολουθεί:
-ενημέρωση εκδήλωσης,
-οι στίχοι που μπορείτε να μάθετε ή να έχετεμαζί σας σε ένα χαρτάκι,
-ντρεςκοουντ
-καθώς και βίντεο με το κινησιολογικόκομμάτι , έτσι ώστε να κάνετε πρακτική και να είστε έτοιμες να ενώσουμε όλες μαζί τις φωνές μας.
 
Η Χιλιανή Διαθεματική Γυναικεία Κολεκτίβα Παραστατικών Τεχνών Las Tesis, έχει ξεσηκώσει τις γυναίκες σε πάρα πολλές χώρες (από Λατινική Αμερική, μέχρι Ευρώπη και Ασία ) με τη δυναμική περφόρμανς τους «Unvioladorentucamino» (ένας βιαστής στο δρόμο σου) , ενάντια στην έμφιλη βία αλλά και γενικότερα ενάντια στο πατριαρχικό σύστημα της κοινωνίας, που οδηγεί σε όλες τις μορφές βίας.
 
Το κύμα έχει ήδη μεταδοθεί και στην Ελλάδα! Σας καλούμε σε μια μαζική καλλιτεχνική-ειρηνική συγκέντρωση, να ενώσουμε τη δύναμη της φωνής μας . Ζητάμε δικαιοσύνη, σεβασμό, αγάπη, και ελευθερία για τη ζωή μας και για τις επόμενες γενιές μετά από μάς. Στηρίζουμε την τέχνη ως μέσω αφύπνισης συνειδήσεως.
 
Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει καλώντας γυναίκες και θηλυκότητες να πραγματοποιήσουν το περφορμανς των LasTesis, ως ένδειξη αλληλεγγύης στη Χιλή και σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, που έχουν βγει στους δρόμους, καταγγέλλοντας τους αναρίθμητους βιασμούς που συμβαίνουν τις εξαφανίσεις και τα κράτη που θρέφουν και προκαλούν αυτές τις καταστάσεις.
 
Θα γίνει μια φορά στα Ισπανικά και μια στα Ελληνικά. (Στίχοι παρακάτω)
 
Καθώς η βία στα πατριαρχικά συστήματα επεκτείνεται σε πολλές μορφές και υποφέρουν από αυτή όλα τα φύλα και ο πλανήτης ολόκληρος, το κάλεσμά αυτό είναι ανοιχτό και για όλους τους άνδρες που θέλουν να δηλώσουν την αλληλεγγύη και στήριξή τους.
 
*Η πρωτοβουλία αυτή δεν προέρχεται από κανένα φορέα, ήταν αυθόρμητη και χτίζεται οργανικά από τη ένωση πολλών ψυχών που θέλουν να το πραγματοποιήσουν! Παρακαλούμε όχι πανό με συγκεκριμένες ταυτότητες. Σε αυτό θέλουμε να συμμετέχουμε ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
 
-Προτεινόμενο ντρες κοουντ:
-οι γυναίκες και θηλυκότητες φορούν ότι εκφράζει ελεύθερα και χωρίς ενοχή, φόβο ή ντροπή τον ερωτισμό τους. Τα μάτια καλυμμένα με μαύρο διάτρητο μαντήλι/καλσόν (κατι ώστε να βλέπετε από μέσα) ή βαμμένη με μαύρη μπογιά την περιοχή αυτή.
 
-οι άντρες μπορούν να έχουν το ένα μάτι καλυμμένο ως σύμβολο αλληλεγγύης στους Χιλιανούς αλλά και όσους έχουν υποφέρει από την κρατική βία.
 
-εάν καποι@ςδεν εκφράζεται από κανένα από τα παραπάνω, έρχεται όπως επιθυμεί!
 
-Στίχοι (ισπανικά/ελληνικά)
 
Elpatriarcado es unjuez,
quenosjuzgapornacer
y nuestrocastigo
es laviolenciaquenoves.
Elpatriarcado es unjuez,
quenosjuzgapornacer
y nuestrocastigo
es laviolenciaqueyaves.
Es femicidio
Impunidad para mi asecino
Es ladesaparición
Es laviolación
Y laculpanoeramía, nidóndeestaba, nicómovestía (4)
Elvioladorerastú
Elvioladorerestú
Sonlospacos
Losjueces
Elestado
Elpresidente
Elestadoopresor es unmachoviolador (2)
Elvioladorerastú
Elvioladorerestú
"Duermetranquilaniñainocente, sinpreocupartedelbandolero,
queportussueñosdulce y sonrientevelatuamantecarabinero."
Elvioladorerestú (4)
 
(αν σας δυσκολεύει να το μάθετε απ'έξω, το σκονάκι επιτρέπεται)
~~~~~~~~
Η πατριαρχία ο δικαστής
Από τη γέννηση κριτής
Και η δική μας τιμωρία
είναι η αόρατή σου βία
Η πατριαρχία ο δικαστής
Από τη γέννηση κριτής
Και η δική μας τιμωρία
είναι η φανερή σου βία
Είναι γυναικοκτονία
Του δολοφόνου η ασυλία
Είναι εξευτελισμός
Πολλαπλός βιασμός
Το φταίξιμο δεν ειν' δικό μου, ότι κι αν φορούσα, όπου κι αν βρισκόμουν (4)
Ο βιαστής ήσουν εσύ
Ο βιαστής είσαι εσύ
Είναι οι μπάτσοι
Οι δικαστές
Είναι το κράτος
Οι βουλευτές
Το κράτος της καταστολής είναι ο macho βιαστής (2)
Ο βιαστής ήσουν εσύ
Ο βιαστής είσαι εσύ
"Γλυκά κοιμήσου, αθώο κορίτσι και μη σε νοιάζει για το ληστή.
Στα όνειρά σου, μπάτσος ιππότης, σε προστατεύει από το βιαστή."
Ο βιαστής είσαι εσύ (4).
 
-Βίντεο με την κινησιολογία.
(δείτε βίντεο εδώ)  
Το μαγικό που συμβαίνει με την δημιουργία αυτού του χορού από τις γυναίκες της Χιλής, είναι που μας συντόνισαν και μας κάνουν να ανα-γνωριζόμαστε και να αναλαμβάνουμε δράση! Η γυναικεία   ενέργεια που ξυπνά σε όλες και όλους μας, μας δίνει κοινά μαθήματα, είναι εδώ και μας ενώνει! Νιώθω ευγνωμοσύνη ! Είθε αυτό να είναι το έναυσμα μας!

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι ερωταποκρίσεις μεταξύ Λιγνάδη και ανακρίτριας:
Οι ερωταποκρίσεις μεταξύ Λιγνάδη και ανακρίτριας: "Είμαι αμφιφυλόφιλος, δεν είχα ερωτικές σχέσεις με ανηλίκους"
με 0 Σχόλια 8285 Views
...είχα πολλές σχέσεις και με το ένα και με το άλλο φύλο... και εφήμερες επαφές. Αυτές όμως δεν ήταν ποτέ με ανηλίκους. Είχα επαφές και με αλλοδαπούς και με αλλοδαπές και με αμοιβή και χωρίς αμοιβή…» είπε ο Δημ. Λιγνάδης, απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή