Η μάστιγα των ριάλιτις…

2951 Views
Η μάστιγα των ριάλιτις… Η μάστιγα των ριάλιτις…


 

Από τη Δήμητρα Αθανασοπούλου.
.
 
Νέα αρχή προμήνυσε ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης υφαίνει το νήμα του. Παρατηρώντας απ’ έξω την τηλεοπτική πραγματικότητα των ψευδαισθήσεων, για άλλη μια χρονιά, βλέπω ότι το βασικό συστατικό της, είναι τα realities shows.
 
Οι ναοί άνοιξαν και περιμένουν τους πιστούς τους. Ναοί χτισμένοι από κάλπικη αξία που γεννά η χρησιμοποίηση της πίστης εκατομμύρια ανθρώπων προς όφελος τους.
 
Μόνο κάποιος με αληθινή πίστη στην αξία του, την αγάπη προς τον εαυτό και την μετέπειτα ανοιχτότητααυτής, προς όλους, με υγιή όρια, θα μπορούσε να επιφέρει την αληθινή έκφραση του και κατ'επέκτασητην έκφραση μέσα από αυτόν,του πηγαίου όλου. Μέσα από το κέντρο του,με οποιοδήποτε χάρισμά  του, που  θα μπορούσε να τον κάνει να ξεχωρίσει, όχι επειδή, ζητά την αναγνώριση για να πιστέψουν οι άλλοι σε εκείνον,αλλά λόγω της αληθινής αναγνώρισης και πίστης που ο ίδιος δονεί και εκπέμπει με αγάπη και σεβασμό προς όλους.
 
Μα αλήθεια ποιος ο λόγος να βάλεις «εξουσιαστές» στο κεφάλι σου, που επιδιώκουν να διαχειριστούν την δική σου ενέργεια, τη δική σου δύναμη,  που έτσι κι αλλιώς αν είναι πηγαία θα εκφράζεται σε κάθε στιγμή της ζωής σου, είτε σε επίπεδο εαυτού, είτε σχέσεων, είτε επαγγελματικότητας κλπ.
 
Και για να μην παρεξηγηθώ, λόγω τηλεόρασης δε μου δίνεται κάποια βάση για να αναγνωρίσω καθαρή αγνότητα πρόθεσης, ως προς την διαχείρισητου δικού σου σκοπού, από εκείνους .
 
Πάραυτα, δε δαιμονοποιώ ανθρώπους ή καταστάσεις. Βλέπω μέσα σε όλο αυτό, ανθρώπους καταξιωμένους, άλλους που είναι βαθυάριζωμένοι στη συνειδησιακήταξικότητατου συστήματος και άλλους που πραγματικά στοχεύουν να βρουν ανθρώπους που εκφράζουν καρδιά και να τους βοηθήσουν. Μου έρχεται στο νου καθώς τα λέω όλα αυτά ο Θεοφάνους, ή ο Μπράτης, ή ο Σκουλός, άνθρωποι που ο δημόσιος χαρακτήρας τους με κάνει να βλέπω και να αντιλαμβάνομαι αγνότητα ως προς την οπτική και άρα την επιλογή χαρισματικών ανθρώπων. Μα ακόμη κι αυτοί πιστεύω, και δίνω περιθώρια λάθους μου, έχουν πλανηθεί από την χειραγώγηση του συστήματος, των προτύπων και της εμπορικότητας και του εν κατακλείδιμεγάλου σκοπού, του Κέρδους!
 
Αυτά μη σας κουράζω άλλο φίλοι μου, με αυτές μου τις σκέψεις.Αν θέλετε συνεχίστε,την παρακολούθηση της χτιστήςσυνειδησιακής μας οθόνης ή αν δε θέλετε όχι. Παρολαυτά εύχομαι να απολαμβάνετε  τον εαυτό σας και τους ανθρώπους γύρω σας και να βιώνετε το δώρο όλων μας. Τη ζωή!

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
 Κώστας Μουντάκης: Το χρονικό του σπουδαίου λύραρη σε βιβλίο.
Κώστας Μουντάκης: Το χρονικό του σπουδαίου λύραρη σε βιβλίο.
με 0 Σχόλια 290 Views

 Η περίπτωση του Κώστα Μουντάκη, από τους στυλοβάτες της κρητικής μουσικής παράδοσης, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το ίχνος του μέσα από την προσωπική του τέχνη στη λύρα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή