Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη, είμαι αυτό, που επέλεξα να γίνω…*

3355 Views
Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη, είμαι αυτό, που επέλεξα να γίνω…* Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη, είμαι αυτό, που επέλεξα να γίνω…*

 


*Carl Junk
 
Πως γίνομαι, αυτό που επιλέγω; Είναι πράγματι, οι επιλογές που κάνουμε στη ζωή, δικές μας; Μήπως είναι, παρακαταθήκες οικογενειακών δεσμών  και  κοινωνικών προτύπων; Είναι επιλογές, που βασίζονται στους φόβους και στις ανασφάλειές μας; Είναι επιλογές που διέπονται από τον σκοπό της ψυχής μας; Πως μπορούμε να ρίξουμε φως, στα ασυνείδητα κομμάτια μας?
 
Η παρατήρηση είναι, το μοναδικό κλειδί που ξεκλειδώνει, τις συνειδητές επιλογές μας. Καθώς παρατηρούμε, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, χωρίς να τα κρίνουμε, αρχίζουμε να γνωρίζουμε κομμάτια του εαυτού μας.
 
Πολλές φορές, δεν αποδεχόμαστε τα συναισθήματά μας, καθώς ταυτίζουμε τον εαυτό μας, με αυτά και ενώ το παιχνίδι του κρυφτού συνεχίζεται, δεν έχουμε χρόνο να αφουγκραστούμε τις αληθινές μας προθέσεις.
 
Έτσι, μπλοκάρουμε και παίζουμε, ένα θέατρο εντυπώσεων, με τους ίδιους μας τους εαυτούς. Παρολαυτά, η πλαστή μας αλήθεια, δονείται στα συναισθήματά μας και αυτά είναι που έλκουν τις καταστάσεις, που ζούμε.
 
Χρειάζεται ειλικρίνεια και σκάψιμο. Όταν έρχεται μια σκέψη, προερχόμενη από συναισθήματα, που βασίζονται σε παιδικές μνήμες, είμαστε παρόντες. Παρατηρούμε, χωρίς να ταυτιζόμαστε, τα φορεμένα μας πατρόν. Η μη αποδοχή, κάποιου γονέα, μας δημιουργεί σκέψεις μειωμένης εκτίμησης.
.
.
Χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, σε όλες τις σχέσεις μας, αποζητάμε την αποδοχή, που δε λάβαμε και τα μεγαλεπήβολα σχέδια, χτίζονται για να μη δούμε την δική μας αδυναμία.
 
Άλλες φορές, θυμώνουμε και αγανακτούμε, με ανθρώπους και καταστάσεις που στ’ αλήθεια υπάρχουν, για να μας κάνουν να δούμε, τον εσωτερικό μας πόλεμο. Αν αναγνωρίζαμε την αξία μας, δεν θα ταυτιζόμασταν, με λέξεις υποβιβασμού και δε θα πέφταμε στην παγίδα, του εγώ μας.
 
Είναι επίπονο να απογυμνώνεσαι. Μα είναι η μόνη οδός για να βρεις τον εαυτό σου. Το εγώ βρυχάται, γιατί νιώθει πως αν αφήσεις τις αντιστάσεις του, θα θανατωθεί. Μα το εγώ, είναι η προσωπικότητα σου και είναι στο χέρι σου, να την εναρμονίσεις με την ψυχή σου.
 
Συνειδητά, ας μπούμε στον παρατηρητή, και ας αφήσουμε την ενοχή να φύγει, αντιλαμβανόμενοι, πως ότι ασυνείδητα σκεφτόμαστε και νιώθουμε, έχει τις ρίζες του, στο εσωτερικό παιδί.
 
Κι όταν πια καταλάβουμε το ασυνείδητό μας παιχνίδι, πως μπορούμε να θυμώσουμε ? Όταν η κρίση μας, σταματήσει να κρίνει τον ίδιο της τον εαυτό, συνειδητοποιώντας πως, η ίδια, είναι πλαστή, έπειτα πως θα κρίνει τον διπλανό της? 
 
Κι όταν μιλώ για κρίση, δεν εννοώ την συνειδητή διαδικασία σκέψης και παρατήρησης, αλλά αυτήν τηνάψυχη κατάκριση,που περιμένει στην γωνία, να λογοκρίνει και να μειώσει κάθε τι που νιώθει, να την απειλεί.
 
Ας αντιληφθούμε, πως
Συγχώρεση, είναι η μαγική λέξη, που αποδεσμεύει το φορτίο μας και αναγεννά την ύπαρξή μας. Είναι αυτή, που δίνει χώρο στο νέο να απλωθεί και στο παλιό, να επουλωθεί.
 
Συγχώρεση, στους γονείς και τους προγόνους μας, που μας εμπότισαν με τις δικιές τους φορεμένες πεποιθήσεις, που και οι ίδιοι κληρονόμησαν. Αναγνώριση της δικής τους εξελικτικής πορείας, στο κουβάρι του χρόνου.
 
Παρατήρηση, συγχώρεση και αποδέσμευση, είθε να συντροφεύουν το διάβα της ζωής μας, που θα μας κάνει να δώσουμε χώρο και να δημιουργήσουμε, τον συνειδητό εαυτό μας κάθε στιγμή. Παίρνω την ευθύνη της ζωής μου, και μόνο έτσι μπορώ να δονήσω δύναμη. Το μοναδικό μου καθήκον είναι, να αναγνωρίσω το δικό μου έργο ζωής..

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
με 0 Σχόλια 1383 Views
«Περσέας και Ανδρομέδα»:  Η πιο παραμυθένια ιστορία της Μυθολογίας μας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή