Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από άστεγο του Δήμου Παύλου Μελά

175 Views
Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης  από άστεγο του Δήμου Παύλου Μελά Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από άστεγο του Δήμου Παύλου Μελά

Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης  από άστεγο του Δήμου Παύλου Μελά

  Πραγματική ιστορία ή χριστουγεννιάτικο παραμύθι; Συνέβη στην Κοινωνική Υπηρεσία του  Δήμου Παύλου Μελά. Και ας μας επιτραπεί να καταγραφεί το γεγονός πέρα και από το ύφος που αρμόζει στο ΄΄πρωτόκολλο΄΄ κειμένων μιας επίσημης ιστοσελίδας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Ο άστεγος Κωνσταντίνος Χατζόπουλος έλυσε το πρόβλημα θέρμανσης σε δημοτικό χώρο προσφέροντας ένα εξάρτημα, ανταποδίδοντας την αγκαλιά που του χάρισε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά. Έδωσε αυτός που δεν έχει.

 Παραθέτουμε την αναφορά στο γεγονός από  τον αρμόδιο  Αντιδήμαρχο  Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά Παντελή Νιγδέλη, ο οποίος μίλησε προ ημερησίας διάταξης κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου για το έτος 2015, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

 «Η βαθιά κοινωνικοοικονομική κρίση που ταλανίζει τον τόπο μας τα τελευταία έξι χρόνια έχει οδηγήσει σε ένα πρωτόγνωρο κοινωνικό “ενταφιασμό” ψυχών.
Σε μια τέτοια περίοδο αβεβαιότητας, η φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αποτελεί βάλσαμο για τους αποκλεισμένους συνανθρώπους μας. Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου ανασφάλιστων του Δήμου μας, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι εξυπηρετούμενοι συμπολίτες μας επέδειξαν πρωτοφανή ευαισθησία και προσπάθησαν να ανταποδώσουν  για τις υπηρεσίες που τους παρασχέθηκαν στην πιο δύσκολη καμπή της ζωής τους.

   Ένα τέτοιο παράδειγμα αληθινής και ουσιαστικής αμφίδρομης κίνησης αλληλεγγύης αποτελεί η προσφορά του κ. Κωνσταντίνου Χατζόπουλου (εξυπηρετούμενου της υπηρεσίας και του Κοινωνικού Ιατρείου, ενταγμένος στο πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης), ο οποίος προσέφερε στο ιατρείο μας, (γνωρίζοντας το πρόβλημα θέρμανσης του χώρου) ένα ειδικό εξάρτημα της
θερμοϋδραυλικής εγκατάστασης.

   Πέρα από ξύλινους λόγους και θεωρητικές αναλύσεις η κίνηση του κ. Χατζόπουλου αποτελεί μια πράξη που αποδεικνύει ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες αναδεικνύουν ανθρωπιστικά αισθήματα αλληλεγγύης, κοινωνικές ευαισθησίας και φιλότιμου που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

   Τέλος όταν τον συνάντησα και τον συγχάρηκα για την πράξη του αυτή, δάκρυσε και ανέφερε ότι μπόρεσε και αυτός τελικά να κάνει κάτι για εμάς.
Γιατί εμείς κάναμε τόσα για αυτόν. Το προσωπικό συγκλονίστηκε και δάκρυσε.
   Τον ευχαριστούμε πολύ!» 


Σημειώσεις
“Άστεγος είναι αυτός που κοιμάται στο παγκάκι, αλλά και αυτός που ζει σε ένα σπίτι εγκαταλειμμένο, χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση ή σε μια αποθήκη.
Το Ευρωπαϊκό παρατηρητήριο για την έλλειψη στέγης θεωρεί άστεγους ακόμα και αυτούς που μένουν σε ένα μικρό διαμέρισμα κατά δεκάδες. Θεωρητικά άστεγος είναι και κάποιος που μένει σε ξενώνα αστέγων, γιατί η διαμονή εκεί δεν είναι μόνιμη, θα πρέπει μετά από κάποιο διάστημα να φύγει…”
(από παλιότερη δημοσίευση της Έλενας Μπούλια στο in2life.gr)


Η απεικόνιση του κυρίου Κωνσταντίνου Χατζόπουλου είναι από το αρχείο του εργαζόμενου στο Κοινωνικό Ιατρείο και καλλιτέχνη Γιώργου Ηλιόπουλου.
Φόβος, ήττα, κούραση, απελπισία, πόνος … Κουράγιο!

(λέξεις δανεικές από άρθρο στο dinfo.gr)


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Έγκλημα στο Orient Express» της Άγκαθα Κρίστι σε σκην. Α. Καλογρίδη στο θέατρο Αριστοτέλειον.
«Έγκλημα στο Orient Express» της Άγκαθα Κρίστι σε σκην. Α. Καλογρίδη στο θέατρο Αριστοτέλειον.
με 0 Σχόλια 1009 Views

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία για 2 σεζόν, την θερμή ανταπόκριση του κοινού και τις εξαιρετικές κριτικές στον τύπο,  το συγκλονιστικό έργο της Άγκαθα Κρίστι ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ORIENT EXPRESS έρχεται στην Θεσσαλονίκη. 


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή