Να ‘στε καλά στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο, έχουμε ανάγκη το γέλιο! Από την Π. Στασινοπούλου

4037 Views
Να ‘στε καλά στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο, έχουμε ανάγκη το γέλιο! Από την Π. Στασινοπούλου Να ‘στε καλά στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο, έχουμε ανάγκη το γέλιο! Από την Π. Στασινοπούλου

Ακούς τη λέξη «Ινστιτούτο» ε, κι όσο να ‘ναι ενδόμυχα προκύπτει ένας συνειρμός με την έννοια της σοβαρότητας... φαντάζεσαι έναν αξιοπρεπή οργανισμό με σοβαρές μελέτες, έρευνες, πορίσματα και τα συναφή για το εκάστοτε αντικείμενο. Ακούς από δίπλα και τον προσδιορισμό «Ανδρολογικό», οπότε έχεις πλέον εικόνα και για το αντικείμενο. Το μόνο με το οποίο το μυαλό ουδέποτε θα κάνει συνειρμό ακούγοντας «Ανδρολογικό Ινστιτούτο» -όση φαντασία κι αν διαθέτει- είναι σίγουρα η… κωμωδία! Και μάλιστα με γελοίο σενάριο στην κατηγορία του «ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή». Βέβαια, έστω κι έτσι ή μάλλον ένεκα τούτου, το χάχανο είναι εξασφαλισμένο, κι όχι ότι δεν το έχουμε ανάγκη, αλλά είθισται να το περιμένουμε από τον Σεφερλή ας πούμε… ή από τηλεσούργελα… ή από πολιτικές δηλώσεις… πάντως με τίποτα και καμιά κυβέρνηση (ούτε καν τη δική μας) από επιστημονικό ινστιτούτο!
 
Το οποίο ωστόσο έκανε την τρελή έκπληξη με την «έρευνα» που δημοσίευσε, κι αν συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο, είναι σίγουρο ότι κωμωδιογράφοι και σατιρικοί συγγραφείς θα εγκαταλείψουν πάραυτα την τέχνη και θα ζητήσουν να επανδρώσουν το «Ανδρολογικό», με σίγουρη καριέρα και φυσικά ανάλογο κύρος. Διότι επιπλέον το «αντικείμενο»  είναι οικείο γι αυτούς, καθότι 9 στις 10 φορές  καταπιάνονται συγγραφικά με παντός καιρού «συνουσίες», απλά με μια πιο… χύμα οπτική. Ευκαιρία λοιπόν σε καιρούς αναδουλειάς, να δώσουν στη κωμική γραφή τους μια εσάνς αυθεντίας, έναν αέρα επιστημοσύνης, μια χροιά ακαδημαϊκή τέλος πάντων, βαφτίζοντας τα πρώην φαιδρά κείμενα ως σοβαρές «έρευνες» και πετυχαίνοντας με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια: α) σταθερό μισθό μήνας μπαίνει- μήνας βγαίνει, β) αναβάθμιση- καταξίωση της δουλειάς τους και πού; Όχι στην ψωρο-τέχνη, αλλά στην επιστημονική κοινότητα! γ) δωρεάν εξετάσεις επί «ανδρολογικών» θεμάτων, ως σταθεροί συνεργάτες του ινστιτούτου, διότι δεν νομίζω στο ευαγές ίδρυμα να είναι τίποτα καρμίρηδες...
 
Στις ανωτέρω βαθυστόχαστες σκέψεις δεν έφτασα ούτε από μόνη μου, ούτε αυθαίρετα ξυπνώντας ένα πρωί με την έγνοια της ξένης καριέρας. Με οδήγησε η ανάγνωση της εν λόγω έρευνας του (σοβαρού) ιδρύματος, σύμφωνα με την οποία και με λίγα λόγια, τα πρόσφατα συλλαλητήρια και η έξαρση του πατριωτισμού, είχαν εντυπωσιακή επίδραση στη σεξουαλική δράση των Ελλήνων επιβητόρων! Το συγκεκριμένο διάστημα , αναφέρουν οι «ερευνητές», διπλασιάστηκαν οι συνουσίες- βάσει μαρτυριών του δείγματος-  και από μέσο όρο 6 μηνιαίως, «πήδησαν» στις 12 με το καλό, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα «στατιστικού λάθους» και αιτιολογώντας τις επιδόσεις με βαθύ φροϋδικό και βάλε σκεπτικό: το ξύπνημα – λέει- του ένδοξου παρελθόντος αναζωπύρωσε το κτηνώδες ένστικτο στον ελληνάρα πηδηχταρά και ήταν επόμενο να «του δώσει  να καταλάβει»! Σχεδόν μέρα παρά μέρα, οι σομιέδες αναστέναξαν, τα κρεβάτια πήραν φωτιά, τα sexshop ξεπούλησαν… κι όλη τούτη η κραιπάλη, χάρη στο Μακεδονικό ζήτημα!
 
Αυτό δε που περισσότερο με φοβίζει με τη δημοσίευση του πορίσματος, είναι η αντίδραση των απανταχού στερημένων γυναικών. Που κατόπιν της κρίσης, λίγο η ανεργία, λίγο η ανέχεια, λίγο τα χρέη, λίγο το κακό μας ριζικό και μαύρο σαν καλιακούδα μέλλον, είχαν να ζήσουν τέτοια τρελή χαρά από εποχής Σημίτη και χρηματιστηρίου. Για την ακρίβεια είχαν ξεχάσει παντελώς το σπορ, είχαν καταχωνιάσει κάτι αμαρτωλά νεγκλιζέ να τα φάει ο σκώρος, και βασικές τους έγνοιες ήταν να μη κοπεί το ρεύμα κι αν οι τρεις φορές φακή τη βδομάδα ωφελούν στο έντερο.  Όλα τούτα τα χρόνια, η μόνη άκρως ευνοημένη ερωτικά σε βαθμό προκλητικό ήταν η… τύχη, καθώς ανά τακτά διαστήματα της ημέρας, μια… κομψή συνουσία την εισέπραττε. Πέραν αυτής, τα λοιπά θηλυκά είχαν βαλτώσει στη μιζέρια τους, περιμένοντας στην καλύτερη περίπτωση την νίκη καμιάς ομάδας και αν, έτσι για να έχουν έστω εικόνα της ανατομίας… Μέχρι που έσκασε ως ερωτικό μάνα εξ ουρανού το Μακεδονικό και βγήκαν τα σκωροφαγωμένα νεγκλιζέ από το χρονοντούλαπο! Ο «κτηνώδης» πατριώτης, στη θέα της περικεφαλαίας και του Βουκεφάλα, πήρε μπρος ο κεφάλας και μέρα παρά μέρα φαντασιωνόταν την παρτενέρ ως Σκοπιανή και «τί σου κάνω μάνα μου»!
 
Κατόπιν τούτου είναι να μη φοβάσαι την αόμματη που αίφνης είδε το φως το αληθινό; Διότι σκέφτομαι ότι έχει πλέον στα χέρια έγκυρο επιστημονικό συμπέρασμα για τη θεραπεία της αφλογιστίας, ξεχνώντας όλα τα γνωστά κλισέ που ήξερε. Αποδεδειγμένα και πέραν κάθε «στατιστικού λάθους», το νάμπερ ουάν αφροδισιακό για τον άνδρα- επιβήτορα, δεν είναι οι αηδίες με τα στριπτήζ, τα σέξι εσώρουχα, τα ερωτικά παιχνίδια και λοιπά ξεπερασμένα, αλλά η τόνωση του πατριωτικού αισθήματος! Με ένα «αέρα»… σηκώνει πανιά και σε ταξιδεύει σε πέλαγα ηδονής! Και τώρα που η στερημένη έχει επιστημονικές βεβαιώσεις επ’ αυτού, θα αρκεστεί άραγε στην επίδειξη μιας περικεφαλαίας, ενός χιτώνα ή μιας σάρισας για να πετύχει το ποθούμενο; Θα έχουν το σωστό αποτέλεσμα απλές πολεμικές ιαχές ή απαγγελίες από τον Θούριο του Ρήγα; Φτάνει να αντικαταστήσει τα δαντελωτά εσώρουχα με πανοπλία για να σηκωθεί το ηθικό του Έλληνος συμβίου; Ή μήπως συνενωθεί η τρομακτική πλειοψηφία των α-γάμητων κι αρχίσει να διοργανώνει ύπουλα κάθε τόσο συλλαλητήρια και πατριωτικές φιέστες με στόχο το σεξ! Άσε που φοβάμαι ότι έτσι και «διευθετηθεί» το Μακεδονικό, είναι ικανές πάνω στον παροξυσμό να ανοίξουν νέα διπλωματικά μέτωπα δεξιά- αριστερά, ο καημός είναι βαρύς… κι ήταν να μην τους δώσει η επιστήμη τη λύση.
 
Και τί λύση! Τεκμηριωμένη ακράδαντα να μη μπορεί να αμφισβητηθεί από πουθενά! Γιατί τί πιο λογικό και κυρίως επιστημονικό, να παίρνεις ένα δεδομένο πχ. τη σεξουαλική δραστηριότητα του άνδρα μια συγκεκριμένη περίοδο μελέτης και να συσχετίζεις την αυξομείωσή της αυθαίρετα με οποιοδήποτε τυχαίο γεγονός συνέβη το συγκεκριμένο διάστημα! Μιλάμε για επιστημονική αξιοπιστία που τρυπάει κόκκαλα, όχι αστεία! Αυξήθηκαν οι συνουσίες τον Γενάρη; Φως φανάρι οφείλεται στα… αφροδισιακά συλλαλητήρια του Γενάρη! Μπορεί ο «δραστήριος» να ισχυρίζεται ότι τον βοήθησε πχ, που μετά από μήνες βρήκε δουλειά και γκόμενα ή που μετακόμισε η πεθερά ή γιατί όχι, που φτήνηνε η φέτα, αλλά σημασία έχει τί ισχυρίζεται η επίσημη έρευνα, Που σημαίνει ότι αν άλλο διάστημα έχουμε ας πούμε  έκπτωση στα Φίατ ή στα πάμπερς, μείωση του ΦΠΑ ή των τελών κυκλοφορίας ή των διοδίων, η λίμπιντο θα  εκτιναχθεί στα ύψη και θα μετράμε 2-3 τουλάχιστον συνουσίες ημερησίως, τύφλα να ΄χουν τα κουνέλια. Βάσει δε αυτής της λογικής, είναι προφανές ότι οι μειωμένες προ συλλαλητηρίου (6 μηνιαίως) οφείλονται στο περιβαλλοντικό τέλος της πλαστικής σακούλας ή την αντιερωτική διαφήμιση του Τζάμπο ή την αύξηση του αγελαδινού γιαουρτιού ή την καφρίλα που ξεστόμισε ο Πολάκης…
 
Γενικώς ό,τι βολεύει απ’ τον μπαξέ της επικαιρότητας και προσφέρει  πιασάρικη αρλούμπα ως αιτιολογία, το παίρνει ο ανδρολόγος- επιστήμων και το κολλά αυθαίρετα στο πανωσήκωμα της λίμπιντο, καταθέτοντας περισπούδαστη «έρευνα», ινστιτούτου παρακαλώ! Άσχετα που οι αποδέκτες την εισπράξαμε ως κωμικό σενάριο  και γέλασε το χειλάκι μας, αν και ο χιουμορίστας σεναριογράφος πρέπει να δουλέψει  περισσότερο το κείμενο, πάσχει σοβαρά σε αληθοφάνεια, παρά την ευρηματικότητά του, ο άτιμος! Όσο για τους συγκεκριμένους ανδρολόγους, κατόπιν τούτου αναρωτιέμαι αν και οι λοιπές τους έρευνες είναι παρόμοιου «επιστημονικού» επιπέδου, εγκυρότητας και αξιοπιστίας. Ωστόσο, φίλοι άνδρες, αν ήμουν στη θέση σας, ΔΕΝ θα εμπιστευόμουν στους εν λόγω, ούτε τον αρσενικό γάτο μου, πόσο μάλλον… άλλα πιο πολύτιμα!

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Π. Στασινοπούλου
Π. Στασινοπούλου
Όταν η κοινωνική ή πολιτική επικαιρότητα ερεθίζουν τον εγκέφαλο στα «κόκκινα»… όταν ο Άνθρωπος και τα πάθη του έρχονται στο προσκήνιο… όταν ένα βίωμα έχει ευρύτερη κοινωνική αναφορά… το χέρι πάει μόνο του στο πληκτρολόγιο. Και καταγράφει σκέψεις/ συναισθήματα εν θερμώ ή εν ψυχρώ, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να τα επικοινωνούμε… που μπορεί να επεκταθεί και στο kal.stassinopoulou@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα δωρεάν βιβλίων - Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να υποβάλλεις αίτηση.
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα δωρεάν βιβλίων - Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να υποβάλλεις αίτηση.
με 0 Σχόλια 1697 Views

 Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων του ΟΑΕΔ. Ημερομηνίες για την υποβολή αιτήσεων, ποιοι είναι δικαιούχοι.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή