ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΣΤΡΙΝΓΚ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ… περι χιουμοριστικού ανασχηματισμού ο λόγος. Από τον Βασίλη Καρατζόγλου.

586 Views
ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΣΤΡΙΝΓΚ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ… περι χιουμοριστικού ανασχηματισμού ο λόγος. Από τον Βασίλη Καρατζόγλου. ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΣΤΡΙΝΓΚ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ… περι χιουμοριστικού ανασχηματισμού ο λόγος. Από τον Βασίλη Καρατζόγλου.

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΣΤΡΙΝΓΚ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ… περι χιουμοριστικού ανασχηματισμού ο λόγος.

Από τον Βασίλη Καρατζόγλου.

Προσοχή παρακαλώ. Το κείμενο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στον ανασχηματισμό. Αν είσαι υπουργός με χιούμορ, συνέχισε την ανάγνωση. Αν είσαι πάλι όχι, δεν πειράζει. Καιρός να αποκτήσεις.
Ανασχηματισμένε μου αναγνώστη, σε χαιρετώ σε ένα ακόμα χαρούμενο κείμενο που μοναδικό σκοπό έχει, τι άλλο; Να σε διασκεδάσει και από τις πολλές σκοτούρες να σε αποδράσει(μα που τα βρίσκω αυτά τα ποιητικά).Ένα κείμενο γροθιά στο ελληνικό κατεστημένο (και καταστραμμένο μπορώ να σου πω), που θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και θα σε κάνει να δεις τον ανασχηματισμό με άλλο μάτι. Θα σε οδηγήσει στην ανάπτυξη, θα σου ρίξει χρήματα στην αγορά, θα σου αυξήσει τον μισθό, θα σου μειώσει την ανεργία και γενικά θα στα κάνει όλα ρόδινα. Δηλ. θα σου δώσει όλα αυτά που σου υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι θα πάρεις μετά τον ανασχηματισμό. Αν εσύ, παρ’ όλα αυτά, είσαι καχύποπτος και σκέφτεσαι ότι το μόνο που θα πάρεις είναι μάλλον ΚΑΙ το τρίτο αλλά ΚΑΙ το μακρύτερο, έχω να σου πω ότι είσαι σε καλό δρόμο και ότι βλέπεις πολύ μπροστά. Και να δεν πιστεύεις εμένα, δες την σύνθεση της νέας κυβέρνησης και θα καταλάβεις (που πιο πολύ ανθοσύνθεση μοιάζει παρά ανασχηματισμός) .Επειδή, όμως, τα πολλά λόγια είναι φτώχια και ο χρόνος είναι χρήμα και η βλακεία ανίκητη (ακούει κανείς εκεί το Μαξίμου;)λέω να μην χάνουμε καιρό και να προχωρήσουμε στο πολιτικό –σατυρικό ρεπορτάζ που με τόσο κόπο και μεράκι έχω ετοιμάσω, και που με περίσσιο καμάρι το παρουσιάζω ευθύς αμέσως. Α, ένα λεπτάκι, γιατί έχει ξυπνήσει η Σοφία Βούλτεψη μέσα μου και λέω, πριν ανακοινώσω τον ανασχηματισμό, να φτιάξω το μαλλί μου, να γίνω κούκλος και σέξι. Αναγνώστη, το μαλλί μου είναι καλό;
Ξεκινάμε;
1,2,3 είμαστε στον αέρα.
Πάμε.
Σε κλίμα συγκίνησης και δέους (αλλά και πέους), έγινε πριν από λίγες ο ανασχηματισμός της σούπερ-ντούπερ επιτυχημένης ελληνικής κυβέρνησης (λέγε με και κυβέρνηση της συμφοράς). Ο πρωθυπουργός μας Ελλάς-Ελλάς Αντώνης Σαμαράς σε συνεργασία με τον συνεργάτη του Ευάγγελο Βενιζέλο, αφού είδαν ότι με τους προηγούμενους υπουργούς δεν προχώρησε όσο θα έπρεπε το έργο της κυβέρνησης(μην γελάς άνεργε και απλήρωτε αναγνώστη σε βλέπω), είπαν να αλλάξουν υπουργούς και να κάνουν την μεγάλη ανατροπή. Να οδηγήσουν δηλαδή και άλλους συμπατριώτες μας στο αδιέξοδο, την απελπισία και την αυτοκτονία. Άλλωστε είναι κάτι που το έχουν καταφέρει μια χαρά. Τι μένει λοιπόν για να το αποτελειώσουν; Να φέρουν νέα, ικανά στελέχη(χαχαχαχαχαχαχα σε καλό μας), που θα σκύψουν πάνω από τα προβλήματα του λαού ( σκύψε ευλογημένε-η),θα μοχθήσουν για το καλό του (ξανασκύψε ευλογημένε-η)και θα αποτελειώσουν ότι δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι. Δηλ, με λίγα λόγια να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει το βρακί του αλλιώς (ή και το στρίνγκ του ακόμα, εμείς δεν έχουμε τέτοια κολλήματα). Έτσι και έγινε.
Τo υπουργείο Υγείας άλλαξε χέρια, και από τον Άδωνη Γεωργιάδη πέρασε στα χέρια  του Μάκη Βορίδη(η αλλιώς “Στέλλα κρατάω τσεκούρι και είμαι πρώην Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.Ε.Ν),ο οποίος υποσχέθηκε καλύτερες μέρες στην υγεία μας και ειδικά σε αυτούς που έχουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας και ενεργούνται σπάνια. Ο κώλος τους θα γνωρίσει μεγάλες δόξες και οι λεκάνες επιτέλους θα πιάσουν δουλειά, γιατί με τόση δυσκοιλιότητα έμειναν άνεργες οι καημένες. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο που ακούει στο όνομα Βασίλης Κικίκικικικικικικικικικικικικικικκικιλιας(σόρυ ξύπνησε ο κεκές μέσα μου) και έτσι όλοι θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι (και οι κλέφτες το ίδιο),ενώ ο δημοσιογράφος Αργύρης Ντινόπουλος, αφού πρόσφερε τόσα στον χώρο της δημοσιογραφίας, σκέφτηκε ότι ήρθε η ώρα να προσφέρει και στο υπουργείο Εσωτερικών, οπότε πήρε το στέμμα του Μr Υπουργού Εσωτερικών. Την στέψη έκανε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ενώ τον τίτλο του υπουργού Παιδείας κέρδισε ο Αντρέας Λοβέρδος, ο οποίος αφού έφυγε από το Πασόκ και ίδρυσε ένα δικό του αποτυχημένο κόμμα είπε να ξαναγυρίσει στα παλιά του λημέρια για το καλό της χώρας και μόνο(και θέλω να τον πιστέψεις).
Η πολιτική ζωή της χώρας έχει ανάγκη από γυναίκες, οπότε η Σοφία Βούλτεψη, η Κατερίνα Παπακώστα και η-«Σαν της γαρδένιας τον ανθό»-, Άντζελα Γκερέκου, υπουργοποιήθηκαν (και μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό για το –ποιήθηκαν)και πόζαραν στον φακό συγκινημένες και χαρούμενες που θα μπορέσουν και αυτές να προσφέρουν, να σηκώσουν τα μανίκια, και να εργαστούν σκληρά για την  σωτηρία της έρημης, ετούτης, χώρας. Και όχι μόνο. Η πολιτική ζωή της χώρας έχει ανάγκη και από έναν Γεράσιμο Γιακουμάτο, ο οποίος ξέρει καλά από (υπο)ανάπτυξη οπότε πήρε την θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης (αχ, καημένη ανάπτυξη τι σου ‘μέλε να πάθεις).
 Η μεγαλύτερη όμως συγκίνηση ήταν όταν το υπουργείο Οικονομικών, πέρασε από τα χέρια του Γιώργου Στουρνάρα (αχχχχχχχ, μην με αφήνεις Γιώργο θα φαρμακωθώ)στα χέρια του Γκίκα Χαρδούβελη. Ναι, καλά άκουσες. Του Γκίκα Χαρδούβλη! Μετά από αυτό αναγνώστη μου, δεν περιγράφω άλλο.
Απλά σε περιμένω στις 27 του μηνός με νέο, φρέσκο ,κείμενο. Φιλιά!
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Βασίλης Καρατζόγλου
Βασίλης Καρατζόγλου
Γεννήθηκα στο νοσοκομείο της Καρδίτσας πριν από 41 έτη και αυτό είναι αρκετό όλα αυτά τα χρόνια να ζήσω εμπειρίες και καταστάσεις που κάποια μέρα θα γίνουν ιστορίες και θα εκδοθούν από κάποιον εκδοτικό οίκο που θα εκτιμήσει τους ήρωες αυτούς. Μέχρι τότε πίνω τον μέτριο φρέντο εσπρέσο κάθε πρωί, γυμνάζομαι όσο μπορώ, ακούω Bruch Springsteen, και γράφω στην Κουλτουρόσουπα για να ξεφύγω και λίγο από την καθημερινότητα αλλά η ρημάδα πάντα μας ξεπερνάει. Νομίζω ότι κάπου μας κάνει πλάκα ο Θεός και ότι ξεκαρδίζεται στα γέλια ο άτιμοςόταν μας βλέπει να κάνουμε σχέδια και να ψάχνουμε μανιωδώς την ευτυχία. Πιστεύω στην ειρήνη και ότι μια μέρα ο κόσμος θα ζει χωρίς θανατηφόρους ιούς, πολέμους και ηλίθιους πολιτικούς. Το τελευταίο πιστεύω ότι είναι και το πιο δύσκολο…

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
με 0 Σχόλια 1414 Views
«Περσέας και Ανδρομέδα»:  Η πιο παραμυθένια ιστορία της Μυθολογίας μας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή