Ο σεβασμός προς τους μεγαλύτερους μέσα από τα μάτια των social media. Από την Βένια Αδαμάκου.

530 Views
Ο σεβασμός προς τους μεγαλύτερους μέσα από τα μάτια των social media. Από την Βένια Αδαμάκου. Ο σεβασμός προς τους μεγαλύτερους μέσα από τα μάτια των social media. Από την Βένια Αδαμάκου.

 Ο σεβασμός προς τους μεγαλύτερους μέσα από τα μάτια των social media. Από την Βένια Αδαμάκου. 

  Τα παιδιά της δεκαετίας του ’90 δεν είναι πια παιδιά και έχουν αρχίσει να νοσταλγούν τα παιδικά τους χρόνια, την ανεμελιά και την αθωότητα μέσα από έναν πρωτότυπο τρόπο. Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει τελευταία να εμφανίζονται στην αρχική σου σελίδα εικόνες από παλιές σειρές, παλιά παιχνίδια, παγωτά και οτιδήποτε άλλο μπορει να συνδεθεί με εκείνη την δεκαετία συνοδευόμενες με την λεζάντα «Θα σέβεστε». Ιδού!

  Πρόκειται για μια συνέχιση της συμβουλης των γονιών και των παππούδων που μας προέτρεπαν να σεβαστούμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία από εμάς, μόνο που οι νέοι του ’90 δεν είναι και τόσο μεγάλοι και οι δημοσιεύσεις αυτές έχουν έντονο το στοιχείο του χιούμορ μέσα τους. Τί εννοώ; Προφανώς και δεν είναι λόγος σεβασμου το ότι ζούσε κάποιος όταν πρωτοπαιζόταν το Κωνσταντίνου και Ελένης!
 
  Αυτό που συνειδητοποιείς πάντως από αυτές τις εικόνες είναι ότι ο κόσμος αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και τίποτα από όσα υπάρχουν γύρω μας δεν μπορούμε να τα θεωρήσουμε δεδομένα. Τα χρόνια που χωρίζουν τη γενιά του ’90 από την παιδική της ηλικία είναι λίγα κι όμως καθώς έφευγαν πήραν μαζί τους απλά πράγματα, όπως το παγωτό πατούσα που μεσουρανούσε τότε, αλλά και μια περίοδο που οι χαρούμενες στιγμές αποτυπώνονταν σε φωτογραφίες στα αλμπουμ και δεν κατέκλειζαν τις οθόνες των υπολογιστών. Μια εποχή που τα σταθερά τηλέφωνα και τα σετ αλληλογραφίας ήταν αναγκαία για την επικοινωνία μας και όλα φάνταζαν πιο απλά.
 
   Όλοι καθημερινά αναγκαζόμαστε να προσαρμοζόμαστε σε νέα δεδομένα όμως όταν έχουμε χρόνο θυμόμαστε ό,τι μας έκανε χαρούμενους, ό,τι μας γέμιζε και μας απελευθέρωνε από την ρουτίνα της καθημερινότητας μας. Γλυκές αναμνήσεις στο μυαλό μας που θα μας φέρνουν ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη για λίγα δευτερόλεπτα. Τέτοιες αναμνήσεις όμως, δεν έχει μόνο η γενιά του ’90 αλλά και οι γηραιότεροι που λόγω άγνοιας χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συζητούν μεταξύ τους ή μοιράζονται τις ιστορίες τους με άγνωστος στα λεωφορεία που έχουν διάθεση να μάθουν για τα παλιά. Μην τους αποπαίρνεις λοιπόν! Έχουν ακριβώς την ίδια ανάγκη με σένα! Να θυμηθούν!
 
  Από όποια γενιά και αν προέρχεσαι τελικά, η παιδική σου ηλικία πάντα θα είναι σαν ένα σεντούκι γεμάτο χαρές και όνειρα που όποτε προβληματίζεσαι θα το ανοίγεις και θα το χρησιμοποιείς ως άμυνα μπροστά στα προβλήματα της ενήλικης ζωής. Άλλωστε όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας!
 
  Άραγε ποιους και τι θα σεβόμαστε στο μέλλον;

------------------------------------------------

TAGS: #kulturosupa #κουλτουρόσουπα #VeniaAdamakou #ΒένιαΑδαμάκου #ΘαΣέβεστε #Facebook #Socialmedia #Νοσταλγία 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή