7 λόγοι να παρακινήσετε το παιδί σας να γίνει influencer | Μανώλης Ιωαννίδης | Ύστερα απ' τον κόσμο.

12261 Views
7 λόγοι να παρακινήσετε το παιδί σας να γίνει influencer | Μανώλης Ιωαννίδης | Ύστερα απ' τον κόσμο. 7 λόγοι να παρακινήσετε το παιδί σας να γίνει influencer | Μανώλης Ιωαννίδης | Ύστερα απ' τον κόσμο.

 

Γράφει ο Μανώλης Ιωαννίδης για την Κουλτουρόσουπα.

 
 
Ναι, οκ, τα παιδί σας πρέπει να γίνει γιατρός ή δικηγόρος ή τουλάχιστον να αναλάβει το γραφείο τελετών του πατέρα, που το δούλεψε μέχρι θανάτου για να συντηρήσει την οικογένεια. Όχι! Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να διαγράψει μια λαμπρή πορεία, καμαρώνοντάς το ως ένα σοβαρό influencer, με δυνατό follower engagement και πανίσχυρο pr. Το μέλλον είναι εδώ, έννοιες όπως αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια, ιδιωτικότητα επανακυκλοφορούν σε αναθεωρημένη, πιο φιλική προς τον καταναλωτή, έκδοση και το σπλάχνο σας πρέπει να πάρει τις σωστές βάσεις για να παίξει σωστά το παιχνίδι.
 
1. Το παιδί σας θα ‘ναι αφεντικό της αφεντιάς του.
Δε θα ‘χει αφεντικό να ανασαίνει ενοχλητικά και απρόκλητα πάνω απ’ το ευαισθητούλικο, άγουρο σβέρκο του. Θα ‘χει πολλά και σαρκοφάγα βέβαια αλλά αυτό δεν αποτελεί μείζον πρόβλημα. Κρατώντας τα χορτάτα, θα μπορεί να τέρπει τις διαθέσεις τους, ικανοποιημένο για το πώς καταφέρνει να επιτελεί ένα τόσο περίτεχνο έργο τόσο πιο καλά απ’ τους άλλους, τους τριτοδεύτερους και τις βασικιές, τη πλεμπαρία. Θ’ αποκτήσει το αίσθημα της επίτευξης, πως από τα χαμηλά έφτασε… κάπου αλλού, μα στο μυαλό του αυτό θα ‘ναι ψηλά. Οι αφιερώσεις και τα σάλια από κρετίνους, οι προτάσεις από εταιρείες αμφιβόλου προέλευσης, η εφήμερη προσοχή, η ρευστότατη αποδοχή- όλα θα χρεώνονται ως επιτεύγματα σε έναν self made επιχειρηματία που με το μυαλό του και μερικά φίλτρα, θα πάει μπροστά χωρίς να ‘χει κανέναν πάνω στο κεφάλι του. Ή μέσα σ’ αυτό.

2. Το ωράριο θα είναι ευέλικτο και κυλιόμενο.
Ξεχάστε τα πατροπαράδοτα 8ωρα δηλαδή 12ωρα, στον ιδιωτικό τομέα. Το παιδί θα μπορεί να δουλεύει όποια ώρα του καπνίσει, σεβόμενο βέβαια και τις προθεσμίες των χορηγών. Μια μέρα μπορεί να πουλήσει μια κρέμα ή να διαφημίσει μια τρώγλη και να έχει free την υπόλοιπη βδομάδα. Για κάποιο διάστημα μπορεί να βασιλεύει λειψυδρία στα ψηφιακά έγκατα και να μη βρίσκονται διαφημιζόμενοι στον ορίζοντα ούτε για πλάκα. Παρόλα αυτά παίρνουμε τα καλά με τα κακά, τίποτα δεν είναι δωρεάν σ’ αυτή τη ζωή και δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας όταν για λίγο καιρό θα πρέπει να στέλνετε ένα γενναίο χαρτζιλίκι. Μέχρι να ζεσταθούν λίγο τα πράγματα και να κινηθεί η αγορά είναι, μωρέ. Μη πάθει και καμιά υπερκόπωση, το καλό σας- δε διαβάσατε για το εργασιακό burnout;
 

 
3. Ξεχάστε φροντιστήρια, ιδιαίτερα και κουροφέξαλα.
Το παιδί σας δε χρειάζεται τίποτα απ’ αυτά (γερό εξορκισμό χρειάζεται αλλά τέλος πάντων), τα παρωχημένα κατάλοιπα από σταδιοδρομίες ζωής που διεξάγονταν σε ανιαρούς, άνισους στίβους. Αυτά είναι για τους άτολμους που κοιτάνε στο παρελθόν- εμείς αλληθωρίζουμε προς το μέλλον. Ένα κινητό με καλή κάμερα χρειάζονται, βασικές γνώσεις επεξεργασίας πολυμέσων και η φαντασία του είναι το ταβάνι! Χαμηλοτάβανο το κάνατε το στερνοπούλι σας μα δε πειράζει. Γλυτώστε τα χρήματα που αποκτήσατε κάνοντας μια δουλειά που μάλλον έχετε καταλήξει να αντιπαθείτε και μην αποπροσανατολίζετε τον μελλοντικό content creator που μένει ένα δωμάτιο παραδίπλα. Ακαδημαϊκές μπούρδες κι αδιέξοδα. Στην αρχή θα είστε ένα κινούμενο ΑΤΜ, μπορεί και πέραν της αρχής, αλλά είναι μέχρι το πρώτο giveaway. Μετά; Ποιος είδε τον content creator και δεν τον φοβήθηκε!

4. Μπορεί να λέει ότι επαγγέλλεται ό,τι θέλει.
Ή ότι δεν επαγγέλλεται κάτι συγκεκριμένο, ότι απλώς προσφέρει στη κοινωνία, ό,τι είναι αυτό που τέλος πάντων προσφέρει. Πως κάνει giveaway την τιτανοτεράστια παρουσία του σε δόσεις εύπεπτων stories. Κανείς δεν ξέρει τι κάνει ακριβώς ένας influencer- ακόμη ίσως και οι ίδιοι οι influencers. Απλώς υπάρχουν εκεί έξω, όπως τα αγριάγκαθα ή οι ιδεολογίες. Θα πάψουν κιόλας να ρωτάνε και οι σκατόγριες συγγενείς σας που ζωή δεν έχουν, τι κάνει το παιδί, που δουλεύει και τα παρεμφερή. Στο κάτω-κάτω, εσείς οι ίδιοι δε ξέρετε τι κάνει το παιδί, θα μπορείτε να το περιγράψετε και σε μυτόγκες τρίτους; Δουλεύει θα λέτε, το ποιον είναι άλλη υπόθεση.

5. Πρόκειται για ένα επάγγελμα που πιθανότατα ήρθε για να μείνει.
Εφόσον ζωή χωρίς την ψηφιακή της διάσταση ισούται με αναπηρία και η δόμηση ταυτότητας συνεπάγεται κατανάλωση, το να εθελοτυφλείτε ως γονιός απέναντι στην πληθώρα ρηξικέλευθων προοπτικών που ανοίγονται για το τέκνο σας είναι τουλάχιστον ανεύθυνο, ίσως και παραμέληση. Με το σωστό υπόβαθρο το παιδί σας μπορεί να βγάζει όσα ένας δάσκαλος μηνιαίως. Χωρίς πολύ κόπο και ανταλλάσσοντας κάθε έννοια ιδιωτικότητας και πηγαιότητας μπορείτε να δείτε το βλαστάρι σας να βγάζει ακόμη και πενταψήφια ποσά χωρίς να χρειαστεί ποτέ να κολλήσει ένσημα (μπορεί και να κολλάνε βέβαια πια ένσημα, δεν γνωρίζω το καθεστώς γύρω από το influencing). Άρα, ξεχάστε κάτι ξεπεσμένους δονκιχωτισμούς για γιατριλίκια και δικηγοριλίκια και κοιτάξτε το μέλλον που έρχεται κατά πάνω σας σαν τρένο, σας αρέσει δε σας αρέσει.
 

 
6. Επιτέλους το παιδί σας θα ξέρει τι θέλει απ’ τη ζωή- likes.
Likes θα θέλει απ’ τη ζωή και ακολούθους. Θ’ αποκτήσει ξεκάθαρο όραμα για το τι θέλει να πετύχει σε τούτο τον κόσμο που… ανατέλλει από και δύει στα οπίσθιά του, κατά την ταπεινή του άποψη. Μπορεί να γίνει ambassador για τη νούμερο ένα κρέμα για αιμορροΐδες στην Ελλάδα ή να κάνει giveaway αναψυκτικά με αρκετή ζάχαρη να προκαλέσουν εγκεφαλικό σε ελέφαντα. Μπορεί να γίνει πανελίστας στο επόμενο μεσημεριανό που λυμαίνεται τις τηλεοπτικές συχνότητες ή να κάνει καριέρα ως trapper. Δεν είναι καθόλου αμελητέο να ανακαλύπτεις την ταυτότητά σου και η ευγένεια του κατορθώματος δεν πρέπει να υπονομεύει το περιεχόμενό του. Θα βρει το αιώνιο παιδί σας ένα δρόμο να ακολουθήσει, ασχέτως αν αυτός ο δρόμος περνά από ζούγκλες, βόθρους και ρυάκια.

7. Το παιδί σας θα γίνει γνήσιος μελετητής της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Όντας πρεζόνι για likes και αποδοχή (με κάθε σεβασμό στα πρεζόνια), θα μάθει να μελετάει καλύτερα την ανθρώπινη φύση ώστε να εκμαιεύει απ’ αυτή αυτά που επιθυμεί. Θα αντιλαμβάνεται τι πουλάει και τι όχι. Πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τον εαυτό του για να αποκτήσει όσα θέλει, τι πρέπει να αποφεύγει και ποιες είναι οι κινήσεις ματ ώστε να αποκτά χρήσιμα πιόνια στο παιχνίδι του. Δεν είναι αυτά εφόδια για τη μετέπειτα ζωή του, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο; Το παιδί σας θα είναι ένας Frankenstein ψυχολόγου-ανθρωπολόγου-τηλεπωλητή με εξειδίκευση στην κατασκευή εντυπώσεων και την ύφανση ουτοπιών. Αδύνατο να υπάρξει ιδανικότερος εργαζόμενος ή/και προτιμότερος σύντροφος απ’ αυτό.
.
Ύστερα απ' τον κόσμο
Kάθε Παρασκευή στην Κουλτουρόσουπα.
 
.
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ:
 

  
 ..
Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media

      
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μανώλης Ιωαννίδης
Μανώλης Ιωαννίδης
Ένα μικρό αγοράκι που τρελαίνεται για παιχνίδια. Περίπου 14 ή 96 ετών, θα γράφει μάλλον για τη Μουσικομανία και τη Σινεμανία, για θέματα μη φλέγοντα. Μέχρι αναπόφευκτα να ‘ρθει το πρώτο, και σίγουρα όχι τελευταίο, Pulitzer. gioskase.katsi@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη