Είναι κορωνοϊός; 7 συμπτώματα που πρέπει να μας υποψιάσουν

1788 Views
Είναι κορωνοϊός; 7 συμπτώματα που πρέπει να μας υποψιάσουν Είναι κορωνοϊός; 7 συμπτώματα που πρέπει να μας υποψιάσουν

 

Στα επτά συμπτώματα που θα πρέπει να μας οδηγήσουν άμεσα στον έλεγχο για κορωνοϊό κατέληξαν Βρετανοί επιστήμονες, κατόπιν μελέτης 1.147.345 περιστατικών COVID-19 στην Αγγλία
Έναν χάρτη με τα επτά κυριότερα συμπτώματα που μπορεί να υποδείξει τη διασπορά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην κοινότητα προτείνει πρόσφατη μελέτη των Marc Chadeau-Hyam και Paul Elliott από το Imperial College του Λονδίνου.
Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο PLOS Medicin. 


Η έγκαιρη ανίχνευση των κρουσμάτων κορωνοϊού αποτελεί κλειδί για την αναχαίτιση της πανδημίας και, σε περιπτώσεις περιορισμένων ελέγχων λόγω έλλειψης διαγνωστικών τεστ, η στοχευμένη διενέργειά τους θα μπορούσε να αποβεί σωτήρια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την εξέταση των ρινοφαρυγγικών επιχρισμάτων 1.147.345 θετικών στον κορωνοϊό ατόμων -κατόπιν ελέγχου PCR-, ηλικίας 5 ετών και άνω για την περίοδο Ιουνίου 2020 – Ιανουαρίου 2021, τα πλέον ύποπτα συμπτώματα είναι: δυσγευσία ή αγευσία, απώλεια ή αλλοίωση της όσφρησης, πυρετός, επίμονος βήχας, ρίγη, απώλεια όρεξης και μυϊκοί πόνοι. 

Τα ερευνητικά μοντέλα έδειξαν ότι η ταυτοποίηση των ατόμων που πρέπει να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο σύμφωνα με τα επτά και όχι με τέσσερα συμπτώματα (αλλαγές γεύσης και όσφρησης, βήχας, πυρετός) όπως γίνεται τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπορούσε να εξασφαλίσει τον εντοπισμό του 30-40% των συμπτωματικών φορέων του ιού έναντι του 10% σήμερα.

«Τα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι πολλά άτομα με COVID-19 δεν θα ελεγχθούν και, συνεπώς, δεν θα αυτοαπομονωθούν, επειδή τα συμπτώματά τους απάδουν της τυπικής συμπτωματολογίας όπως παρουσιάζεται από τις υφιστάμενες οδηγίες των υγειονομικών αρχών για τη νόσο του νέου κορωνοϊού.

Κατανοούμε ότι υπάρχει ανάγκη για εξειδικευμένα κριτήρια διενέργειας testing και η συμπερίληψη συμπτωμάτων που απαντώνται και σε άλλες ασθένειες όπως η εποχική γρίπη θα οδηγούσε άδικα πολλούς ανθρώπους στον κατ’ οίκον αποκλεισμό» σχολίασε ο Δρ Elliott, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα τα νέα αυτά ευρήματα να συμβάλουν σε ταχύτερη και πιο επιτυχημένη ανίχνευση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Διαφήμιση: Τέχνη ή Τεχνική; | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express
Διαφήμιση: Τέχνη ή Τεχνική; | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express
με 0 Σχόλια 1280 Views

 Τι είναι τελικά η Διαφήμιση; Τέχνη ή τεχνική; Πάντα αναρωτιόμουν αλλά ακόμη περισσότερο από προχθές όταν και βγήκε στον αέρα η μικρού μήκους ταινία "Μη με αφήσεις ποτέ" της Lacta. Γράφει ο Γιάννης Κυφωνίδης για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή