Σάλος για τις διακρίσεις στο Instagram: Ο αλγόριθμος «κόβει» μαύρες και παχύσαρκες αλλά δε... βλέπει λευκές και καλλίγραμμες

2125 Views
Σάλος για τις διακρίσεις στο Instagram: Ο αλγόριθμος «κόβει» μαύρες και παχύσαρκες αλλά δε... βλέπει λευκές και καλλίγραμμες Σάλος για τις διακρίσεις στο Instagram: Ο αλγόριθμος «κόβει» μαύρες και παχύσαρκες αλλά δε... βλέπει λευκές και καλλίγραμμες

 

Η Αυσταλή κωμικός Celeste Barber αποφάσισε να ποστάρει μία φωτογραφία μιμούμενη μια πόζα της Candice Swanepoel, γνωστής ως “αγγελάκι της Victoria’s Secret”

Παρά το γεγονός ότι οι εικόνες ήταν πανομοιότυπες και οι πόζες ακριβώς οι ίδιες, το Instagram “έκοψε” αυτή της κωμικού και όχι του μοντέλου, σημειώνοντας ότι το ποστ δε συμμορφώνεται στους κανόνες της κοινότητας, καθώς δείχνει γυμνό.

Κι όμως, στη φωτογραφία που κόπηκε, η κοπέλα φορούσε εσώρουχο, σε αντίθεση με το μοντέλο που αν και ήταν εντελώς γυμνό, δε θεωρήθηκε ότι παραβιάζει τους όρους της κοινότητας.


Το γεγονός προκάλεσε πολλές αντιδράσεις καθώς από τα γεγονότα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο αλγόριθμος του Instagram κάνει διακρίσεις μεταξύ καλλίγραμμων και παχύσαρκων, λευκών και έγχρωμων (!). 

Αυτό, μάλιστα, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, καθώς τον περασμένο Ιούνιο το plus-size μοντέλο Nyome Nicholas-Williams δημοσίευσε μια καλλιτεχνική φωτογραφία όπου πόζαρε τόπλες, καλύπτοντας το στήθος της με τα χέρια της. 

Ωστόσο, το instagram κατέβασε τη φωτογραφία. Προφανώς, οι τόσες τόπλες φωτογραφίες από λευκές γυναίκες μπορούν να φισουράρουν στα προφίλ χωρίς να γίνονται αντιληπτά από τον αλγόριθμο του Instagram. Κάτι που, ωστόσο, δε συνέβη και με τη μαύρη γυναίκα...

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Ανθρώπινα δικαιώματα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Kif Express: Το δικό μου...γυμνό γεύμα...??? για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
Kif Express: Το δικό μου...γυμνό γεύμα...??? για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
με 0 Σχόλια 2108 Views
Αποφάσισα να "γιορτάσω προσφέροντας" τον εαυτό μου, έτσι όπως είμαι σήμερα και μέσα από το φακό του δικού μου κινητού, εντελώς πειραματικά με ΧΧΧ φωτογραφίες..
Γράφει ο Γιάννης Κυφωνίδης για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή