Το κρυμμένο μήνυμα πίσω από τις στοίβες τσαλακωμένων ρούχων στις βιτρίνες του Harrods

947 Views
Το κρυμμένο μήνυμα πίσω από τις στοίβες τσαλακωμένων ρούχων στις βιτρίνες του Harrods Το κρυμμένο μήνυμα πίσω από τις στοίβες τσαλακωμένων ρούχων στις βιτρίνες του Harrods

 Μία στοίβα ρούχα, το ένα πάνω στο άλλο, τσαλακωμένα και πεταμένα, σίγουρα δεν είναι μία βιτρίνα που θα άρμοζε στο προφίλ των Harrods. 


O ελβετικός οίκος Vetements αποφάσισε να δημιουργήσει μία εντελώς αντισυμβατική βιτρίνα στο πολυτελές πολυκατάστημα, και αντί για κούκλες, ντυμένες με όμορφες δημιουργίες, με να πετάξει τα ρούχα ανακατεμένα. Πίσω από αυτήν την ανατρεπτική για τα δεδομένα των Harrods εικόνα, κρύβεται ένα μήνυμα: η εταιρεία Vetements θέλει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το πρόβλημα της μαζικής παραγωγής που οδηγεί στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

Η στοίβα από τα ρούχα αντιπροσωπεύει αυτήν την μαζική παραγωγή που επιφέρει περιττή επιβάρυνση των πηγών. Μιλώντας στη Vogue, ο διευθύνων σύμβουλος της Vetements Guram Gvasalia, δήλωσε ότι για τις εταιρείες που σήμερα έχουν γίνει περισσότερο βιώσιμες ειίναι απαραίτητο να κάνουν ένα απλό πράγμα: οι προμήθειές τους να ανταποκρίνονται στη ζήτησή τους. Είναι σαν να πετάς φαγητό σε έναν κόσμο που υπάρχει πείνα. Ο πλανήτης μας είναι άρρωστος εξαιτίας μας, επειδή θέλουμε όλο και περισσότερα χωρίς να αναλογιζόμαστε τις γενιές που ακολουθούν». 

«Μετά τα πετρέλαια, η μόδα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία που καταστρέφει το περιβάλλον. Πάνω από το 30% των προϊόντων που κατασκευάζουν τα fashion brands δεν πωλούνται ποτέ και καταλήγουν στις χωματερές», πρόσθεσε.Τα ρούχα θα παραμείνουν στις τέσσερις βιτρίνες του Harrods μέχρι και τις 2 Μαρτίου, καθώς τα ρούχα τότε θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε βρετανικά ιδρύματα.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή