«Δεν ξέρω τι μου φταίει» | Νέλη Βυζαντιάδου | Τάχα θέλω να σου πω.

8541 Views
«Δεν ξέρω τι μου φταίει» | Νέλη Βυζαντιάδου | Τάχα θέλω να σου πω. «Δεν ξέρω τι μου φταίει» | Νέλη Βυζαντιάδου | Τάχα θέλω να σου πω.

 

Κάθε Τρίτη στην Κουλτουρόσουπα

.
Θα υπάρχουν πάντα καλές δικαιολογίες για να εξηγήσουμε αυτό που συμβαίνει. Και θα υπάρχουν πάντα αυτοί που δεν θα ξέρουν τι τους φταίει. Σε αυτούς τους τελευταίους ανήκει ο πρωταγωνιστής της σημερινής μας ιστορίας. 
 
Τάχα Θέλω Να Σου Πω. 

Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.

 
 
Δεν ξέρω τι μου φταίει, είπε ο Γεράσιμος ξεφυσώντας.
Πώς μπορώ να σε βοηθήσω;, αναρωτήθηκα δηλώνοντας του την πρόθεση που είχα να είμαι εκεί για αυτόν.
-Αν ήξερα θα σου έλεγα. Πώς να ξέρω όμως από τη στιγμή που δεν έχω ιδέα για το τι γίνεται μέσα μου;
-Ακούγεσαι πολύ μπερδεμένος.
-Χαμένος καλύτερα, διόρθωσε.
Πού βρίσκεσαι;
Τι εννοείς;
-Πού έχεις χαθεί;
-Σε αμέτρητες σκέψεις. Σκέφτομαι με μια ταχύτητα που με ζαλίζει κυριολεκτικά.
Τι σκέφτεσαι;
-Πολλά και διάφορα.
-Πες μου κάποια από αυτά, του είπα.
-Από πού να αρχίσω;, ρώτησε δείχνοντας για άλλη μια φορά πόσο μπερδεμένος ήταν.
-Τι θα έλεγες να αρχίσεις από αυτό που νιώθεις πιο έντονο μέσα σου ή που πιστεύεις ότι σε μπερδεύει περισσότερο;, τον παρότρυνα σε μία πρώτη εσωτερική τακτοποίηση.
-Θα ακουστεί καταθλιπτικό αλλά εδώ και καιρό δεν με γεμίζει τίποτε. Πηγαίνω στη δουλειά μηχανικά, επιστρέφω στο σπίτι και περιμένω να ξημερώσει η επόμενη μέρα χωρίς όμως να έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα για μένα όλο αυτό.
-Ανησυχείς για αυτό που σου συμβαίνει;, τον ρώτησα προσπαθώντας να βάλω στην άκρη τη δική μου ανησυχία για την ψυχική του υγεία. Δεν ήθελα να τον φορτώσω και με τις δικές μου αγωνίες. Ήταν το τελευταίο που χρειαζόταν αυτήν τη στιγμή.
-Δεν είμαι σίγουρος αν ανησυχώ. Κάτι μου λέει πως έτσι ήμουν από πάντα.
-Ανικανοποίητος;
-Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είμαι ανικανοποίητος;, αναρωτήθηκε γεμάτος έκπληξη.
-Το ότι δεν βρίσκεις νόημα σε τίποτε από αυτά που κάνεις.
-Και είναι παράξενο αυτό;
-Φυσικά και είναι παράξενο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει κάτι ενδιαφέρον. Για όλους υπάρχει κάτι που τους γεμίζει.
-Όσο κι αν ψάξω δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον στη ζωή μου.
-Δεν υπήρχε ποτέ κάτι ενδιαφέρον; Ούτε καν όταν ήσουν παιδί;, τον προσκάλεσα σε ένα ταξίδι στο χρόνο.
-Το μόνο ενδιαφέρον που μπορώ να θυμηθώ είναι όταν έπαιζα με το φίλο μου και συναγωνιζόμασταν ποιος θα βγει πρώτος για να δεχθεί το κέρασμα του άλλου.
-Τι παίζατε;
-Ποδοσφαιράκι. Ήμασταν κολλημένοι με το ποδοσφαιράκι. Περνούσαν οι ώρες χωρίς να το καταλάβουμε μέχρι που αναγκαζόμασταν να σταματήσουμε για να περιμένουμε την επόμενη φορά που θα συνεχίζαμε το παιχνίδι μας.
-Να λοιπόν που κάποτε περίμενες με ανυπομονησία την επόμενη μέρα, του καθρέφτισα.
-Έχεις δίκιο. Κάποτε περίμενα με ανυπομονησία την επόμενη μέρα και ένιωθα μια τεράστια χαρά μόλις βρισκόμουν με το φίλο μου.
-Μήπως βρήκες ήδη αυτό που σου φταίει;
-Τι θέλεις να πεις;
-Μήπως τελικά αυτό που σου φταίει είναι ότι δεν κάνεις πλέον πράγματα που σε γεμίζουν γιατί δεν έχεις με ποιον να τα μοιραστείς; Η ερώτησή μου έπεσε σαν βόμβα. Ο Γεράσιμος έμεινε να με κοιτάζει χωρίς να αρθρώνει λέξη.
-Χτύπησες φλέβα, είπε κάποια στιγμή.
-Αυτό είναι;
-Ναι, αυτό είναι.Δεν έχω κοντά μου έναν άνθρωπο με τον οποίο να θέλω να μοιραστώ τη χαρά μου, τις σκέψεις μου, τα όνειρά μου. Έχω πολλούς γνωστούς αλλά κανέναν που να τον νιώθω δικό μου άνθρωπο.
-Και τι κάνεις για αυτό;
-Τι μπορώ να κάνω για αυτό;
-Αρχικά να αναζητήσεις το φίλο με τον οποίο μοιραζόσασταν κάτι που γέμιζε και τους δυο σας. Γιατί χαθήκατε;
-Μεγαλώνοντας αλλάζουν πολλά στις ζωές μας. Λίγο οι σπουδές, λίγο οι δουλειές. Μετά συμβαίνουν διάφορα που μας απομακρύνουν.
-Θα υπάρχουν πάντα καλές δικαιολογίες για να εξηγήσουμε αυτό που συμβαίνει. Το ζήτημα είναι αν θέλουμε να το αλλάξουμε ή όχι, είπα.
-Ξέρεις τι σκέφτομαι;
-Πες μου.
-Δεν είμαι σίγουρος ότι θα με γέμιζε τώρα να βρεθώ ξανά με αυτόν το φίλο. Ίσως είχε νόημα για τότε που ήμασταν κι οι δυο παιδιά και όχι για τώρα.
-Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις. Μόνο τότε θα μάθεις, του είπα αφήνοντας τον με τις σκέψεις του.
.
Αποχαιρετιστήκαμε δίνοντας χρόνο στον εαυτό μου μέχρι την επόμενη συνεδρία. Ήθελα να σκεφτώ όλα όσα είχαμε συζητήσει. Έφερα κι εγώ στο μυαλό μου φιλίες των παιδικών μου χρόνων που έμειναν πίσω. Λες και μεγαλώνοντας εμείς, μικραίνουν οι σχέσεις μας και κυρίως η σημασία που έχουν για εμάς.
.
Είχα πιάσει κι εγώ τον εαυτό μου να αναρωτιέται πολλές φορές τι του φταίει και δεν είναι καλά. Πάντα όμως έδινα την απάντηση κι η απάντηση αυτή ερχόταν από ενδοσκόπηση. Άλλοτε με βοήθεια και άλλοτε αποκλειστικά με δική μου προσπάθεια. Σημασία έχει ότι ερχόταν. Σημασία έχει να προσπαθείς για να βρεις τι είναι αυτό που σου φταίει. Γιατί πάντα υπάρχει κάτι που φταίει.
.
Τάχα θέλω να σου πω… δεν ξέρω τι μου φταίει…
 
"Μαθήματα στη γλώσσα της αγάπης": Διαβάστε το βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite με τίτλο (πληροφορίες και online αγορά, εδώ)
.
-Bίντεο, συνεντεύξεις, ομιλίες επισκεφτείτε το κανάλι μου στο You Tube
 
 ..
Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media
 ..
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Νέλη Βυζαντιάδου
Νέλη Βυζαντιάδου
Οι σχέσεις μας με τους άλλους μοιάζουν με ένα παιχνίδι που έχει τους δικούς του κανόνες και τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά… Το παιχνίδι αυτό δεν είναι πάντα ευχάριστο κι ούτε λειτουργεί προς όφελος της σχέσης. Το παιχνίδι πραγματοποιείται τόσο σε συνειδητό επίπεδο όσο και σε ασυνείδητο… Μαζί θα προσπαθούμε κάθε Τρίτη να αναγνωρίζουμε παιχνίδια που παίζουμε στη ζωή μας με την ευχή να πάρουμε την καλύτερη απόφαση για εμάς... Παίζουμε λοιπόν; ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην πόλη που τόσο αγαπώ, τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Ψυχολογία στο Φ.Π.Ψ του Α.Π.Θ και πέρασα πολλά ακόμη χρόνια της ζωής μου ως εκπαιδευόμενη στην Ψυχομετρία, τη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία. Μετά από μια ενδιαφέρουσα επταετία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως αρχισυντάκτρια - παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών αφιερώθηκα στο ελεύθερο επάγγελμα της ψυχοθεραπεύτριας ενηλίκων προσθέτοντας στο βιογραφικό μου τους τίτλους της εκπαιδεύτριας και επόπτριας επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Αργότερα εξειδικεύτηκα στη Συμβουλευτική Ζεύγους και υπέκυψα στον έρωτά μου για τη συγγραφή, έναν έρωτα που δεν πρόδωσα ποτέ στη ζωή μου... Αν με ρωτήσετε ποια ιδιότητα μου αρέσει πιο πολύ από όλες όσες έχω ως τώρα θα σας πω χωρίς δεύτερη σκέψη: οποιαδήποτε από τις παραπάνω αρκεί να επικοινωνώ με τους ανθρώπους και να μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί τους. E-MAIL nelibyzantiadou@gmail.com TΗΛ: 6934 509311 - Facebook Neli Byzantiadou, Instagram neli_byzantiadou

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Το ασύλληπτο μακελειό σε σχολείο του Τέξας βάζοντας τέλος με κτηνώδη τρόπο στη ζωή 19 παιδιών & 2 δασκάλων
Το ασύλληπτο μακελειό σε σχολείο του Τέξας βάζοντας τέλος με κτηνώδη τρόπο στη ζωή 19 παιδιών & 2 δασκάλων
με 0 Σχόλια 2370 Views

«Φως» στο προφίλ του νεαρού άνδρα που έβαλε τέλος με κτηνώδη τρόπο στη ζωή 19 παιδιών και 2 δασκάλων στο δημοτικό σχολείο Robb στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή