Οικονομικό [Ελληνικό] καθεστώς.

119 Views
Οικονομικό [Ελληνικό] καθεστώς. Οικονομικό [Ελληνικό] καθεστώς.


Πάντως θα ήθελα απευθυνόμενος  στους ανθρώπους της Κυβέρνησης αλλά και του Τύπου, έντυπου κι ηλεκτρονικού, να τους πω ότι οι πολίτες πολύ μα πάρα πολύ έχουν μπερδευτεί πια, σχετικά με το οικονομικό καθεστώς που επαγγέλλονται οι πολιτικοί για τη χώρα μας.
Δεν γνωρίζω πολλά από οικονομικά πλην εκείνων που κατέχει ο μέσος Έλληνας πολίτης.  Γι αυτό κι αφουγκράζομαι το μέγεθος της σύγχυσης γι αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και τα όσα μας λένε, αφού δείχνουν να έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα γίνονται.  
Όταν εφόρμησε η οικονομική κρίση με το «λεφτά υπάρχουν», ξεκίνησε μια συζήτηση, που περιλάμβανε και θυελλώδεις αντιδράσεις, σχετικά με το χρεωκοπημένο κράτος, με το αδηφάγο δημόσιο, με τα όσα κατέτρωγε το κράτος κι αποφάσισε να μείνει ταπί.
Τότε όλοι έσπευδαν – ήταν βλέπετε ακόμα οι πρώτες μέρες- να δηλώσουν ότι «μην ανησυχείτε», «το Δημόσιο είναι που έχει το πρόβλημα», «ο ιδιωτικός τομέας είναι ο μόνος υγιής» κλπ.
Πέρασαν 3,5 χρόνια από τότε κι αν κάποιος είχε περιπέσει σε λήθαργο και ξύπναγε τώρα, θα έβλεπε ένα κράτος όπως το άφησε αλλά μια κοινωνία στα πρόθυρα παράνοιας με απόλυτα διαλυμένο τον ιδιωτικό τομέα, με ανεργία τρομακτική, με σωρεία επιχειρήσεων να έχουν βάλει λουκέτα ή να καθυστερούν τις καταβολές στο προσωπική ή να μειώνουν εργαζόμενους καθώς και μερικές υγιείς και διάσημες επιχειρήσεις να μεταναστεύουν υπό τους σκοπούς άσματος που αναζητείται για μουσικό χαλί- πάντως όχι του Καζαντζίδη.
Στις κουβέντες, όμως, που γίνονται, προπάντων από τηλεοράσεως, τα πράγματα εξακολουθούν να ακούγονται διαφορετικά. Ολοι μιλούν για κάποιο δημόσιο αλλά πως; Με το να επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει στον κρατισμό. 
Οι άλλοι, όμως, που επιμένουν στον «νεοφιλελευθερισμό» τι μέτρα παίρνουν για την Οικονομία γενικότερα και προς αυτή την κατεύθυνση ειδικότερα;  Διότι όταν υπουργοί, οι οποίοι πριν γίνουν υπουργοί μιλούσαν για τις «εξωφρενικές σπατάλες του Δημοσίου» κι ότι πρέπει να μειωθεί το προσωπικό κι οι κρατικοί λειτουργοί, βγαίνουν στις τηλεοράσεις και καθησυχάζουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις,  τι νομίζουν ότι καταφέρνουν; Τη σύγχυση και μόνο.
Αν, όμως, θεωρούν ότι παρόλα τα μέτρα που διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό και τον ιδιωτικό τομέα, εν τούτοις οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περπατάει το πράγμα έστω κουτσά στραβά, οπότε αυτός είναι ο τελικός σκοπός, τότε, θα υποβάλλω συγκεκριμένη ερώτηση: Υπάρχει κόμμα στην Ελλάδα που πραγματικά είναι κατά της κρατικής οικονομικής πολιτικής, κατά του λεγόμενου «κρατισμού»;
 Την απάντηση την υποψιάζομαι για αρνητική.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Αναγνώστης – reporter
Αναγνώστης – reporter
Δημιουργήσαμε μια στήλη αναγνωστών και δημοσιεύουμε χωρίς περικοπές οτιδήποτε σε αφορά και θέλεις να το μοιραστείς δημόσια με όλους τους υπόλοιπους αναγνώστες μας Πως; Στέλνεις το κείμενο σου έως 600 λέξεις μαζί με μια φωτογραφία από το θέμα σου, ένα τίτλο και τα στοιχεία σου και θα το δεις δημοσιευμένο στην «Κ» ΑΜΕΣΩΣ. Στο μειλ kulturosupa@yahoo.gr και θέμα «Αναγνώστης – Αρθρογράφος».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ημερολόγια καραντίνας: Ο Στέλιος Βραχνής εξομολογείται στην «Κ» πως αντιμετωπίζει το Μένουμε_σπίτι
Ημερολόγια καραντίνας: Ο Στέλιος Βραχνής εξομολογείται στην «Κ» πως αντιμετωπίζει το Μένουμε_σπίτι
με 0 Σχόλια 2698 Views

Προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου προσκαλούνται και καλούνται να εξομολογηθούν στην Κουλτουρόσουπα πως αντιμετωπίζουν το #Μένουμε_σπίτι δίνοντας το δικό τους οδηγό επιβίωσης στην εποχή ενός αόρατου εχθρού…  Στέλιος Βραχνής, Σκηνοθέτης - ηθοποιός.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή